Kakva bojazan vlada u Chelseaju najbolje pokazuje izjava Thomasa Tuchela

Previše neizvjesnosti na Stamford Bridgeu

Kakva bojazan vlada u Chelseaju najbolje pokazuje izjava Thomasa Tuchela

Admin Čaušević

Chelsea prolazi kroz ogroman period neizvjesnosti i upitano je šta će biti s londonskim klubom u narednim danima. 

Nakon niza sanckija Roman Abramovich je uspio dobiti zeleno svjetlo za prodaju Chelseja, a dok se ne pojavi novi vlasnik Plavci će morati da se snalaze kako znaju i umiju.

I dok još uvijek čeka potencijalni kupac Chelsea se nalazi pod ogromnim sankcijama jer je onemogućena prodjaa karti, proizvoda sa klupskim obilježjima te bilo kakva vrsta transfera ili produženje ugovora.

Jedna od najčudnijih sankcija se odnosi na ograničen budžet za organizaciju odlaska na gostovanje. Maksimalni iznos kojeg mogu potrošiti iznosi 20.000 funti.

Uobičajni odlazak na gostovanje u Premiershipu košta oko 30.000 funti, a Chelsea sredinom sedmice treba putovati na gostovanje Lilleu u Ligi prvaka.

Chelsea je u nedjelju uspio pobijediti Newcastle s 1:0, a poslije utakmice o stanju u londonskom klubu je govorio menadžer Thomas Tuchel.

Oglasi

"Moja posljednja informacija je da imamo avion i da možemo otići i vratiti se avionom. Ako ne onda ćemo vozom, ako ne onda autobusom, a ne bude moglo i busem onda ću ja sjesti u kombi i voziti", rekao je Tuchel.

"Iskreno uradit ću to ako bude trebalo. Zapamtite moje riječi. Ja ću to uraditi i voziti."

"Da ste me pitali prije 20 ili 30 godina da šta trebam uraditi da vodim meč Lige prvaka samo bih rekao gdje trebam biti i kada."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zašto bi se to promijenilo? Bit ću tamo i bit ćemo tamo. Svakako traju razgovori oko organizacije, ali to na mene ne utiče."

Chelsea je aktuelni prvak evrope, i na putu je ka plasmanu u četvrtfinale jer je u prvom meču slavio sa sigurnih 2:0 golovima Havertza i Pulišića.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

herrr_remi
Ovako se poštuje i voli klub. Bravo Thomas!
16 0
MaDaj
Sve rezervacije u vezi sa putovanjem za meč protiv lille-a su napravljene prije mjesec dana.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti