Nakon gola ljubio ponosno grb Ukrajine, a onda svima poslao jasnu poruku!

Oglasio se na Instagramu

Nakon gola ljubio ponosno grb Ukrajine, a onda svima poslao jasnu poruku!

Endin Čaušević

Fudbaleri Benfice sinoć su remizirali na svom terenu protiv Ajaxa (1:1) u prvom meču osmine finala Lige prvaka, a utakmicu je obilježio ukrajinski napadač Roman Yaremchuk.

Yaremchuk je u igru ušao u 62. minuti meča dok je Benfica gubila sa 2:1 i svega deset minuta kasnije uspio je postići pogodak za 2:2, a zatim se našao u centru pažnje svjetske javnosti zbog proslave gola.

On je skinuo dres i pokazao majicu na kojoj je bio grb Ukrajine koji je ljubio i pokazao je jasnu podršku svojoj državi koja je jutros zaratila protiv Rusije.

Rusi su jutros zvanično izvršili invaziju na pojedine ukrajinske gradove i označili početak rata, a mnogi Ukrajinci su spremno stali u zaštitu svoje države.

Sinoć je bilo i onih koji su osudili Yaremchuka zbog proslave gola i činjenice da je ljubio grb Ukrajine, ali se on oglasio ponovo nakon utakmice kako bi svima poslao jasnu poruku.

"Ukrajinac sam i ponosan sam zbog toga. Hiljadama kilometara sam udaljen od svoje domovine i htio sam dati podršku svima koji su pod tenzijama u mojoj domovini i sada je vrijeme da se ujedinimo. Ovo je naša država, naša historija, naša kultura, naš narod i naše granice. Želim da se zahvalim svim onim hrabrim ljudima koji brane naše granice. Slava Ukrajini", poručio je Yarmolenko nakon meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA navodno spriječila ponovljeni snimak

Na društvenim mrežama pojavila se interesantna informacija vezana za ovo slavlje. UEFA je, navodno, prekinula ponovljeni snimak slavlja ukrajinskog napadača kako se ne bi vidjelo da ljubi grb.

Političke poruke nisu dozvoljene od strane UEFA, pa vjerovatno u tome treba tražiti razloge što je prekinut snimak slavlja.

Top Komentari

Mowzilla
Dozvolili bi oni da ih ne drzi Putinov Gazprom...
3 0
Sida
Kako završi utakmica, 1:1 ili 2:2? Jbm te u ta usta skrbava, i onog ko te zaposlio.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi