Suze su same krenule: Ovakav doček jednom fudbaleru se ne pamti
Foto - Screenshot

Roman Yaremchuk u centru pažnje

Suze su same krenule: Ovakav doček jednom fudbaleru se ne pamti

Midhat Šljivak

Nevjerovatna scena viđena je večeras na stadionu Svjetlosti u Lisabonu, a u glavnoj ulozi bio je ukrajinski napadač Roman Yaremchuk.

Ovaj 26-godišnji fudbaler ušao je u igru u 61. minuti meča protiv Vitorije Guimaraes, a zatim je viđena podrška kakva se ne pamti u svijetu fudbala.

Kompletan stadion ustao je na noge, podignute su poruke podrške Ukrajini koju je napala Rusija, a Yaremchuk je dobio i kapitensku traku.

Emocija je jednostavno bilo i previše. Sjajni napadač nije izdržao i zaplakao je po ulasku zahvaljujući se aplauzom publici koja mu je priredila nezaboravnu noć.

Yaremchuk je naravno mislima u svojoj zemlji koju je agresor napao prije nekoliko dana i zaista se teško skoncentrisati na fudbal.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ipak, on je i večeras odlučio da igra i to je sasvim sigurno nešto što mu navijači Benfice neće zaboraviti.

Roman Yaremchuk je od ove sezone član Benfice. Odigrao je 31 meč i postigao je osam pogodaka. Ranije je ovaj napadač nosio dres belgijskog Genta. Dijete je Dynama iz Kijeva, a igrao je još za ekipu Oleksandriye.

Top Komentari

emanuelmacron
svaka cast,nemam rijeci
0 1
BigBabo
Ukraine ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi