Romario tvrdi da su u historiji samo dvojica bili bolji od njega

Čovjek je pun sebe

Romario tvrdi da su u historiji samo dvojica bili bolji od njega

Edmir Škorić
Teme:

Jedan od najboljih napadača u historiji, legendarni Brazilac Romario, smatra da je bolji od mnogih bivših i sadašnjih fudbalera, ali da su ipak dvojica bili nivo iznad.

Romario je igrao 90-ih godina kada je s Brazilom slavio naslov svjetskog prvaka, a ostat će upamćen po brojnim majstorijama u dresu Barcelone.

Na 1002 utakmice je dao 784 pogotka, te je među deset najefikasnijih fudbalera svih vremena. Danas se više bavi politikom nego fudbalom, ali je u jednom podcastu govorio o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu i dotakao se najboljh svih vremena.

Prema njegovim riječima, bolji je od Haalanda, Mbappea, Suareza, Rivalda, Neymara, Zica, Bebeta, a da su na istoj razini kao on Cristiano Ronaldo, Ronaldo, Messi i Ronaldinho, dok je za dvojicu priznao da su ipak bolji od njega.

"Diego Maradona i Pele", rekao je Romario.

Oglasi

Inače, Romario je osim sjajan fudbaler bio i veliki zavodnik i mamac za zgodne žene. Posljednja u nizu mladih žena s kojom je Romario završio je 31-godišnja influencerka Marcelle Ceolin s kojom je uhvaćen na jednom rap festivalu.

Njihova veza potvrđena je potom u nizu fotografija koje su se pojavile na Instagramu, ali interesantno je svakako da Romariju Marcelle nije najmlađa partnerka s kojom je bio.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On je donedavno imao vezu s 31 godinu mlađom studenticom i prijateljicom svoje kćerke, djevojkom imena Ane Karoline Nazario.

Brazilski fudbaler slobodan je čovjek od 1995. godine kada se rastao sa svojom drugom suprugom Daniele Favato i ima šestero djece iz brojnih veza u prošlosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi