Lukaku konačno može odahnuti: Belgijska zvijer ima novi klub!

Belgijanac se na kraju "snašao"

Lukaku konačno može odahnuti: Belgijska zvijer ima novi klub!

Edmir Škorić

Romelu Lukaku nije poput mnogih drugih mogao da uživa u ovom ljetu jer je bio bez kluba i nije znao kako će se na kraju stvari završiti. Međutim, pronađeno je rješenje i napadač Chelseaja vraća se u Italiju.

Lukaku je bio na posudbi u Interu, ali se vratio u Chelsea, no u Londonu je već bio otpisan. Belgijski napadač nije u planovima Mauricija Pochettina i zbog toga je morao da trenira sa U21 ekipom.

Sedmicama unazad je nastojao da pređe u Juventus, dok je istovremeno povrijedio sve u Interu za koji je igrao i sa kojim je osvojio titulu. Kada su mu zatvorena vrata u Torinu, a usput i u Milanu, došao je u situaciju da nema gdje.

Jedino se nudila mogućnost da ode u Saudijsku Arabiju, ali to nije bilo u njegovim planovima, pa je radije čekao da dobije pravu ponudu u Evropi.

Međutim, stigla je ponuda iz Rima, Mourinhova Roma je ušla u pregovore i na kraju osigurala dolazak ovog sjajnog napadača. Lukaku ide na posudbu do kraja sezone, a Chelseaju će Roma platiti šest miliona eura.

Oglasi

Očekuje se da čelnici Rome iz Londona sutra krenu zajedno s Lukakuom, kojem ostaje još da obavi ljekarske preglede i potpiše ugovor.

30-godišnji Lukaku tako će se po treći put vratiti u Italiju, ali sigurno je da neće biti dobro dočekan kada bude gostovao na Giuseppe Meazzi svom bivšem klubu Interu.

AS Roma je bila prisiljena tražiti novog napadača, nakon što se povrijedio Tammy Abraham (25). I Duvan Zapata (32) je opcija za Posebnog, ali na kraju je Lukaku bio "kec na desetku" za Vučicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lukaku će biti potreban Romi koja je osvojila samo bod u prva dva kola i to u duelima sa slabijim rivalima od sebe kao što su Salernitana (2:2) i Verona (1:2). Sljedeću utakmicu igra 1. septembra, u petak, a rival će biti Milan.

Teško da će Lukaku tada biti u rosteru, ali već nakon reprezentativne pauze protiv Empolija na Olimpicu očekuje se da zaigra za svoj novi tim.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi