Ono što je TV voditelj kao navijač Intera tokom emisije uživo rekao o Lukakuu je nedopustivo

Ubrzo je isključen

Ono što je TV voditelj kao navijač Intera tokom emisije uživo rekao o Lukakuu je nedopustivo

Edmir Škorić

Italijanski novinar uživo je u eteru vrijeđao napadača Chelseaja Romelua Lukakua na rasnoj osnovi.

Lukaku, koji je u dva navrata igrao za Inter i s njime bio prvak Italije, želi da se vrati u Seriju A. Trenutno je u Chelseaju, no tamo je odavno otpisan i prisiljen da trenira sa U21 timom.

Belgijski reprezentativac svjestan je da za njega nema budućnosti na Stamford Bridgeu, pa on i njegovi predstavnici rade na tome da ga odvedu u Italiju. Bilo je pregovora sa Juventusom, ali je ta opcija otpala, a sada je "Big Rom" na korak od Rome, gdje bi trebao doći na posudbu.

Novinar Luigi Furini je kao navijač Intera pretjerao dok je govorio upravo o mogućem transferu Lukakua u Romu.

"Lukaku je c***uga", kazao je novinar uživo u TV prijenosu.

Oglasi

Iako se pravdao da je to riječ koja se često koristi i u rap muzici, na kraju je isključen iz emisije. Direktor Telelombardije Fabio Ravezzani objavio je izjavu na X-u, ranije poznatom kao Twitter.

“Kada postoje rasistički termini, ne možete se zabuniti. Nećemo prihvatiti da je ovo nesporazum. A ispričati se prekasno nije dovoljno. Razočaravajuće je da kolega poput Furinija napravi tako ozbiljnu pogrešku. Neizbježno će se odmah poduzeti mjere".

Furini je trenutno suspendovan, a postoje velike šanse da mu je ovo bio posljednji nastup u Telelombardiji.

Inače, direktor Rome Tiago Pinto i predsjednik Ryan Fredkin su već u Londonu gdje će finalizirati pregovore vezane za posudbu u redove Mourinhove Rome.

Dolazak robusnog napadača na Olimpico će Vučicu koštati oko 10 miliona eura, s tim da će rimski klub pokrivati i dobar dio plate reprezentativca Belgije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je u međuvremenu uspjela dovesti i Sardara Azmouna što znači da će Mourinho imati dodatnu opciju u fazi napada.

Inače, Lukaku koji je prije dvije godine bio među najboljim napadačima svijeta je u međuvremenu doživio sunovrat, a izlaz iz krize će tražiti na Olmipicu gdje ga osim mečeva Serije A i Kupa Italije, čekjau i nastupi u Europa ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi