Novi nemiri u Interu, opet je sve napravio Lukaku: Niti jedan trener ne voli ovakve stvari!

Nerazzurri su izgubili od Spezije

Novi nemiri u Interu, opet je sve napravio Lukaku: Niti jedan trener ne voli ovakve stvari!

A. Čaušević

Liga prvaka Interu visi u zraku ako Nerazzurri ne promijene pristup u Seriji A pošto je u petak navečer upisan poraz od Spezije sa 2:1.

Nerazzurri u Seriji A pružaju slabije partije od očekivanih u posljednje vrijeme. Sedam bodova iz pet utakmica uz dva poraza je daleko od očekivanja.

Po ko zna koji šamar u prvenstvu stigao je u petak navečer kada su Nerazzurri izgubili od Spezije sa 2:1, ali i u tom meču se vidjelo da nešto ne štima u svlačionici milaskog kluba.

Do sada je zabilježeno nekoliko svađa između igrača Intera poptu Romelua Lukake i Nicole Barelle, Edina Džeke i Andrea Onane, a zatim i Milana Skriniara i Alessandra Bastonija.

Nova situacija koja izaziva polemike desila se na početku meča protiv Spezije, a glavni akter je bio Lukaku jer je smatrao da je neopravdano zapostavljen.

Oglasi

Naime, loptu da izvede penal je uzeo Lautaro, a Lukaku se u tom trenutku okrenuo prema treneru Simoneu Inzaghiju uz direktno pitanje: "Zašto ne ja?"

Jasno je da je Belgijanac želio biti taj koji će izvesti penal, ali je loptu uzeo Argentinac i na kraju promašio. Sve je to utjecalo i na konačan ishod utakmice.

U finišu susreta za Nerazzurre je dosuđen novi penal, tada je loptu uzeo upravo Lukaku te je pogodio za u tom trenutku 1:1, ali je Spezija do kraja uspjela zabiti za pobjedu.

Poslije utakmice Inzaghi je bio primoran dati objašnjenje vezano ko izvodi penale. Kazao je da je na igračima da se dogovore.

"Lautaro i Lukaku su naša dva izvođača penala. Obojica su bila na terenu kada je dosuđen penal što se ove sezone nije desilo."

"Odlučili su se za tu opciju, a Dragowski je bio odličan. Radije bih pričao od 28-29 šuteva koje smo uputili. Ranije smo zaslužili gol."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Lautaro i Lukaku ostaju penaldžije. Obojica su dobri, odlučit ćemo se vremena na vrijeme ko će pucati."

Inter je sada na 50 bodova, a sa eventulanim pobjedama priliku da ga prestignu će imati Lazio, Roma i Milan. U slučaju da se Juventusu vrati oduzetih 15 bodova Nerazzurri bi ispali iz top 4 prema trenutnom stanju stvari.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi