Šokantna noć za Nerazzurre: Gomila šansi i dva penala nisu bila dovoljna za pobjedu
Apsolutno niko nije očekivao da će Inter kiksati kod Spezije i tako dodatno zakomplikovati borbu za Ligu prvaka (Foto: EPA)

Poraz u La Speziji

Šokantna noć za Nerazzurre: Gomila šansi i dva penala nisu bila dovoljna za pobjedu

M. Šljivak

Inter je u 26. kolu italijanske Serije A doživio težak poraz. Na stadionu Alberto Picco u La Speziji Nerazzurri su izgubili meč s 2:1 i tako su sebi zakomplikovali borbu za Ligu prvaka, iako su još uvijek na drugom mjestu tabele.

Inter je poražen tamo gdje niko nije očekivao. Spezia je uspjela srušiti Nerazzurre i doći do velika tri boda u borbi za opastanak pobjedom od 2:1.

Inter je od prve minute imao više od igre, a prvu veliku šansu Nerazzurri propuštaju u 13. minuti. Dosuđen je penal, Lautaro Martinez preuzima odgovornost, ali golman domaćeg tima Bartlomiej Dragowski čudesno brani njegov šut.

Čuvar mreže Spezije najzaslužniji je što u prvom poluvremenu Inter nije imao nekoliko golova prednosti jer je odbranio apsolutno sve.

U 21. minuti je ponovo zaustavio Lautara Martineza na ziceru, skinuo je potom i pokušaj Henrikha Mkhitaryana i djelovao je nesavladivo.

Jedini šut Spezia je imala u 32. minuti. Kevin Aguedelo se našao u šansi i njegov udarac je završio na prečki gola Intera.

Oglasi

Do kraja prvog dijela Dragowski je još jednom zaustavio Lautara, pa se na odmor otišlo bez golova.

Inter i u nastavak meča ulazi ofanzivno. Krenuli su Nerazzurri po trijumf, Dragowski je branio sve i onemogućio je gostima da dođu do prednosti.

A onda u 55. minuti pravi šok. N'Zola bježi odbrani Intera, nesebično upošljava Daniela Maldinija, a mladi napadač matira Handanovića i donosi Speziji prednost od 1:0.

Deset minuta kasnije Simone Inzaghi pravi četverostruku izmjenu. Ušao je i Edin Džeko, pa su u tim trenucima u vrhu napada bili Džeko, Lukaku i Lautaro.

Oglasi

Krenuo je očekivano milanski tim na sve ili ništa. Redali su se pokušaji pred golom Dragowskog, no lopta jednostavno nije htjela u gol.

A onda u 83. minuti novi penal za Inter. Dumfries je izborio penal, ovog puta odgovornost preuzima Romelu Lukaku i donosi Interu izjednačenje rezultata na 1:1.

Dumfries samo dvije minute kasnije postaje tragičar. Skrivio je penal nad Kovalenkom, a u 87. minuti kada je penal izveden N'Zola pogađa za 2:1.

Inter ponovo kreće na gol protivnika. Džeko je prvi prijetio u nadoknadi, Caldara je izbacio u posljednji čas.

Ni šest minuta nadoknade nije pomoglo timu Simonea Inzaghija. Spezia se uspjela odbraniti i doći do velika tri boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 26. kolo:

Spezia - Inter 2:1

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI
Lotaro Martinez puca petnale, a ne ide mu. Pa čovječe reci nek neko drugi puca.
2 0
vence
Osrednji drugoligas pobijedio osrednjeg prvoligasa :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi