Romelu Lukaku se dogovorio sa Interom, Manchesteru 75 miliona funti

Prenosi The Sun

Romelu Lukaku se dogovorio sa Interom, Manchesteru 75 miliona funti

Belgijski napadač Romelu Lukaku dogovorio je prelazak u Inter, prenosi ovog jutra britanski The Sun. 

Pomenuti izvor kaže kako je sve dogovoreno između Lukakua, Intera i Manchester Uniteda te da će klub sa Old Trafforda na ime obeštećenja dobiti čak 75 miliona funti.

Lukaku se dugo vremena povezivao sa odlaskom u Inter, a čini se da je sve gotovo i prije početka prelaznog roka. Tako će Inter dobiti napadača kojeg je želio, United novac da dovede nekog drugog, a Lukaku novu šansu da oživi klupsku karijeru.

Lukaku bi s Nerazzurrima trebao potpisati ugovor na pet godina i zarađivat će devet miliona funti godišnje. Upravo ovoliku sumu bi zarađivao i da je ostao u Unitedu obzirom da su plate svim fudbalerima ovog kluba smanjenje nakon što se klub nije plasirao u Ligu prvaka.

Lukaku se nakon dolaska u United nije snašao baš najbolje, a mnogi su primjetili da daleko bolje partije pruža u reprezentaciji nego u klubu u posljednje vrijeme.

Njegovom odlasku sigurno će se obradovati i selektor Belgije Roberto Martinez.

"Jasno je da Romelu Lukaku treba da napusti United. To bi bilo dobro i za njega i za klub", izjavio je Martinez nedavno za belgijski HLN.

"Sada je na njemu da pronađe klub koji mu odgovara", dodao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dolazak Lukakua u Inter znači i gotovo sigurni odlazak Maura Icardija, a ostaje nam da vidimo hoće li Belgijanac na Giuzeppe Meazzi igrati sam u napadu ili utandemu sa Edinom Džekom koji bi također uskoro trebao stići u redove trostrukog šampiona Evrope.

Inače, The Sun prenosi kako će dobijeni novac od prodaje Lukakua United odmah iskoristiti kako bi doveo playmakera Bournemoutha Davida Brooksa kojeg će navodno platiti 50 miliona funti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi