Edin Džeko još uvijek na čekanju: Inter ne želi platiti traženu cijenu!
Bh. napadač je imao nešto lošiju sezonu u Seriji A, ali je imao zaista velikih ponuda za nastavak karijere. Odabrao je Inter (Foto: EPA)

Italijani tvrde

Edin Džeko još uvijek na čekanju: Inter ne želi platiti traženu cijenu!

M. Šljivak

Edin Džeko je još uvijek igrač Rome.

Iako je bh. napadač dogovorio sve uslove oko transfera iz Rome u Inter, 'zapelo' je u pregovorima između dva tima, jer rimski tim traži više novca nego što su Nerazzurri spremni platiti.

Roma je prvobitno tražila 25 miliona eura, ali su nakon pregovora cijenu ipak odlučili da spuste na 20 miliona eura. Međutim, i to je previše za Inter, koji je spreman da izdvoji 13 miliona eura za kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine i ne želi platiti traženu cifru, tvrdi Il Messaggero.

Pokušao je tim sa Giuseppe Meazze da uključi i nekog mladog igrača u transfer. To Romi nije zanimljivo i za sada dogovora između dvije strane nema.

Džeko je velika želja trenera Intera Antonija Contea. On je odavno istakao želju da bh. fudbaler bude sa ekipom od samog početka priprema, ali još uvijek je sve na čekanju.

"Edin Džeko je spektakularan, šteta što su mu već 33 godine"

Nakon četiri godine u Romi, bh. napadač je odlučio napraviti novi korak u karijeri, a sve je već dogovorio sa ekipom sa Giuseppe Meazze.

Nekadašnji napadač Intera i reprezentacije Italije Christian Vieri veliki je ljubitelj igre bh. dijamanta i smatra ga najkompletnijim napadačem u Seriji A.

Pohvale koje je legendarni fudbaler iznio na račun Džeke su zaista impresivne.

"Edin Džeko je najkompletniji napadač u Italiji. Jak je, ima dobru tehniku, dobar je u zračnim duelima, može šutirati sa obje noge. Osim što postiže golove, dosta pomaže i saigračima da ostvare isti cilj", rekao je Vieri, te je nastavio:

"Šteta što su mu već 33 godine, jer gledati njega je zaista spektakularno. Nerazzurri će napraviti nevjerovatan potez njegovim dovođenjem. On je fudbaler koji pravi razliku i može se poigrati sa bilo kojom odbranom", istakao je Vieri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi