Lukaku na spisku igrača Belgije, ali pitanje je može li se odazvati Martinezu

Pod znakom pitanja

Lukaku na spisku igrača Belgije, ali pitanje je može li se odazvati Martinezu

E. Škorić

Romelu Lukaku, sjajni napadač Intera, dobio je poziv selektora Belgije Roberta Martineza.

Lukaku je jedan od glavnih igrača reprezentacije Belgije, a nakon impresivne sezone bez dileme je prvo ime u napadu Đavola. Selektor ga je pozvao za mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, no pitanje je hoće li zaigrati.

U Interu su četvorica pozitivnih na koronavirus, ne i Lukaku, ali on je u izolaciji i ASL (lokalno zdravstveno tijelo) spriječio je sve igrače Intera da putuju izvan zemlje.

"Moramo svakodnevno procjenjivati situaciju, to sada ne možemo znati i nismo ga mogli isključiti iz momčadi jer je treća utakmica još daleko", rekao je belgijski selektor na konferenciji za novinare.

Igrači Intera obavit će i u ponedjeljak testiranja, pa ako svi budu negativni, možda Lukakuu ipak bude dopušteno da se zaputi na reprezentativno okupljanje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Belgiju čekaju dueli s Walesom, Češkom i Bjelorusijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi