Odlazak Lukakua u Chelsea pokrenut će niz transfera
Foto - EPA

Zapata i Abraham također mijenjaju ekipe

Odlazak Lukakua u Chelsea pokrenut će niz transfera

M. Šljivak

Romelu Lukaku uskoro bi trebao postati novi fudbaler Chelseaja.

Aktuelni prvak Evrope spreman je ponuditi Interu do 130 miliona eura za usluge belgijskog napadača, a Lukaku želi da se vrati u klub čiji je član već bio od 2011. do 2014. godine.

Belgijancu je ponuđena plata od 12 miliona eura neto po sezoni uz dodatne bonuse u zavisnosti od nastupa koje bude imao u plavom dresu i on je spreman za transfer.

Inter je spreman pustiti zvijezdu tima na Stamford Bridge, ali Plavci će morati da isplate 130 miliona eura, što vjerovatno neće biti nikakav problem.

Odlazak Lukakua u Chelsea pokrenut će još nekoliko transfera. Glavni kandidat za njegovu zamjenu u Interu je napadač Atalante Duvan Zapata.

Inter vidi Kolumbijca kao idealnog za Lukakuovog nasljednika, a vrijednost ovog transfera bi mogla biti oko 40 miliona eura.

Atalanta je također spremna za odlazak svog napadača i već imaju igrača kojeg će za istu cifru dovesti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je napadač Chelseaja Tammy Abraham koji ne dobija previše prostora kod Thomasa Tuchela, pa bi mladi engleski fudbaler karijeru mogao nastaviti u Seriji A.

Uzbuđenja na transfer pijaci bit će očigledno do kraja prelaznog roka i vidjet ćemo hoće li biti još velikih poslova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti