Eriksen majstorijom izbacio Milan u spektakularnom gradskom derbiju!

Inter ide u polufinale

Eriksen majstorijom izbacio Milan u spektakularnom gradskom derbiju!

E. Škorić

Spektakularan meč odigrali su gradski rivali Inter i Milan na Giuseppe Meazzi u četvrtfinalu Kupa Italije.

Početak nije pretjerano obećavao, no kasnije se pretvorilo u veliku borbu sa velikim brojem šansi, kartona, neobičnih situacija. Vidjeli smo sve ono što mogu da ponude samo gradski rivali iz Milana.

Iako je Inter bolje ušao u meč, djelovao opasnije, Milan je prvi poveo. Ibrahimović je u 31. minuti prizemno šutirao i prevario Handanovića, a u završnici prvog dijela velika frka. Ibrahimović i Lukaku su se verbalno obračunali, padale su psovke, zamalo da dođe i do tučnjave.

Dobili su po žuti karton, a to će na kraju biti kobno za Milan i Ibrahimovića, koji je u 58. minuti dobio drugi žuti karton, pa je isključen.

Milan se povukao, a onda su uslijedili siloviti napadi Intera, redale su se šanse, da bi Nerazzurri izjednačili u 71. minuti. Leao ruši Barellu, sudija pokazuje na penal uz pomoć VAR-a, a upravo Lukaku pogađa za 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekoliko stopostotnih šansi, Tatarusanu je branio čuda na golu Milana. Produžen je meč za 10 minuta jer je prethodno zbog povrede izašao sudija Valeri.

U 98. minuti dosuđen je slobodni udarac za "domaće", a Christian Eriksen majstorski zabija za prolaz Intera u polufinale, gdje ga čeka bolji iz duela Juventus - SPAL.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ayd
Viktorija se igrala, Milan bas los, nije mi jasno kako sh oni prvi na tabeli. slijedi im lagani pad.
7 4
Cs10
Nije korektna utakmica bila, kako sa sudijom tako i crveni za ibru, da je ibra ostao tu, druga bi prica bila, nije se glavni sudija dzaba povukao
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi