Bivši član Uniteda "spasio" bh. golmana

Odlazi u Veneziju

Bivši član Uniteda "spasio" bh. golmana

H. Zilić

Iskusni argentinski golman i bivši član Manchester Uniteda Sergio Romero (34) karijeru će nastaviti u Veneziji.

Romero u novog člana Serije A dolazi kao slobodan igrač obzirom da mu je u julu istekao ugovor sa Unitedom, a dok je bio član Uniteda boravio je na posudbi u Sampdoriji, tako da mu Serija A neće biti nepoznanica.

Romero je bio velika želja Spezije, ali na kraju se odlučio za Veneziju, a ovim potezom je i "spasio" bh. golmana mladog Petra Zovku (19).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zovko je trenutno drugi golman Spezije, a da je Romero došao, sigurno da bi Zovko izgubio to mjesto i bio bi prebačen u mladi tim Spezije, ovako će bivši golman Širokog imati prostora za još dokazivanja u prvom timu Spezije i seniorskom nivou, što je svakako ogromna stvar za našeg mladog golmana.

Romero je i 96 puta stajao na golu reprezentacije Argentine, a prva avantura u Evropi bio mu je nizozemski AZ Alkmaar u koji je došao 2007. godine iz argentinskog Racing Cluba gdje je prošao sve omladinske kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi