Još jedan Bosanac u Seriji A

Mladi bh. reprezentativac potpisao za Veneziju

Još jedan Bosanac u Seriji A

A. Beganović

Bosna i Hercegovina će od naredne sezone imati još jednog igrača u najjačem rangu italijanskog fudbala Seriji A.

Naime, dvogodišnji ugovor sa Venezijom potpisao je mladi bosanskohercegovački reprezentativac Mirza Hasanbegović.

Novi član Serije A u koju se vratio nakon 19 godina na službenim stranicama je potvrdio je da je Hasanbegović potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

"FC Venezia objavljuje da je napadač Mirza Hasanbegović potpisao dvogodišnji ugovor koji će ga vezati za klub do 30.06.2023. Igrač rođen 2001. godine, koji je u svojoj karijeri nosio dresove AFC Eskistune, AIK-a Solne i Lokomotive Plovdiv.

Tokom prošle sezone odigrao je 14 utakmica U PrimaverI, sakupivši 7 golova i 2 asistencije, čime je zaslužio poziv reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine", naveli su iz novog člana Serije A.

Nešto ranije ugovor sa ovim klubom potpisao je i mladi 16-godišnji David Čamber, koji je u Veneziju stigao iz Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čamber igra za omladinske reprezentacije naše zemlje, a na ovom transferu mostarski Plemići su inkasirali oko 150.000 eura.

Podsjetimo, Venezia se u Seriju A vratila nakon 19 godina pošto je u finalu doigravanja bila bolja od Cittadelle. U prvom susretu odigranom na gostujućem terenu slavila je Venezia 1:0, da bi u revanšu bilo 1:1, a pogodak za plasman u Seriju A Venezia je postigla u 93. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi