Koeman sve svoje frustracije "istresao" na Coutinha nakon utakmice

Barceloni samo bod protiv Granade

Koeman sve svoje frustracije "istresao" na Coutinha nakon utakmice

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć na svom terenu protiv Granade uspjela da osvoji samo jedan bod.

Gosti su vodili već od druge minute utakmice kada je Duarte pogodio glavom, a bezidejna Barcelona do remija je stigla tek u 90. minuti kada je Araujo postavio konačnih 1:1.

I sinoćnja utakmica pokazala je u kakvoj teškoj situaciji se nalazi Barcelona, te je ova sezona gotovo izgubljena za njih sudeći po dosadašnjim nastupima.

Španski mediji jutros pišu da Joan Laporta ozbiljno razmišlja o tome da uruči otkaz Ronaldu Koemanu koji ni sinoć nije uspio da pronađe recept kako da dođe do pobjede protiv Granade.

Zanimljivo je bilo i na press konferenciji nakon utakmice gdje je nizozemski stručnjak poručio da je nemoguće da Barcelona igra "tika-taku" jer je to potpuno drugačiji tim nego što je bio prije osam godina.

"Morate biti svjesni da ova Barca nije ona od prije osam godina. Ako pogledate spisak dostupnih igrača, šta možemo uraditi s njima? Da igramo tiki-taku? Uradili smo ono što smo morali", rekao je Koeman i dodao.

"Formacija 4-3-3 je polazna osnova, ali ako ne funkcioniše, morate mijenjati stvari. Iskreno, mi trenutno nemamo dovoljno brze niti spretne igrače koji su na krilima sposobni igrati jedan na jedan s protivnicima".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon skoro godinu dana od prve minute zaigrao je i Coutinho koji je na terenu proveo sat vremena, ali nije uspio da se previše istakne. Upravo je na Coutinhu Koeman "istresao" svoje frustracije i kritikovao ga je zbog načina igre. Poručio je da mu nije jasno kako Brazilac konačno ne shvati šta on traži od njega na terenu.

"Philippe Coutinho se uporno 'uvlači' u sredinu, teži igrati bliže sredini. Kada se oporave Ansu Fati i Ousmane Dembele, imat ćemo znatno više opcija. Trenutno smo limitirani i prinuđeni tražiti druga rješenja", kaže trener Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doledolovski
Tako je i Pjanica protiv Eibara krivcem smatrao i pjanke nikad nije vise igrao od prve minute,lik je vise da vodi Getafe,Fulham,Hertu i tako te klubove,a velike treba dati velikim trenerima.
8 1
atomskimrav
Ovaj kvazi trener u svakome nalazi krivca osim u sebi samom. Ma dobar ti je De Jong, bolji od Suareza. Nema mjesta ni za Grizmana, Pjanica, Puiga, Umtitija sad ce i Coutinha odpisati.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi