Koeman jednim potezom napravio totalni haos u Barceloni pred januar

Ne mogu dovesti zvučno pojačanje

Koeman jednim potezom napravio totalni haos u Barceloni pred januar

E. Čaušević

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman prošle sedmice dobio je otkaz na klupi Barcelone.

Barcelona je prošle srijede doživjela neočekivan poraz na gostovanju kod Rayo Vallecana (1:0) čime su nastavili lošu seriju rezultata, a nakon poraza u Madridu nizozemski stručnjak je dobio otkaz.

Joan Laporta više nije mogao da bude vjetar u leđa Koemanu koji je bio na žestokim kritikama navijača i odlučio je da je najbolje da Nizozemac napusti klub.

Barcelonu bi trebao preuzeti Xavi Hernandez s kojim bi klub trebao u narednim danima da ozvaniči saradnju.

Ipak, Koemanu je teško palo što mu je Laporta dao otkaz i što mu ponovo nije pružio podršku, a to je pokazao svojom odlukom da neće pristati na neku manju odštetu.

Barcelona je dužna da po ugovornoj klauzuli plati Koemanu 12 miliona eura jer su mu dali otkaz, te su nudili Nizozemcu sedam miliona eura, ali ih je on odmah odbio.

Koeman želi dobiti cijeli iznos i ne pristaje na bilo kakva smanjenja. Jasno je koliko je ljut i razočaran što je dobio otkaz, te je očito to Koemanov način za osvetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nizozemac će tako itekako zakomplikovati ionako tešku finansijsku situaciju u Barceloni jer klub sada gotovo sigurno neće moći dovesti nikoga u januarskom prelaznom roku.

Katalonski Sport je objavio da će Barcelona za ovaj prelazni rok imati na raspolaganju oko 20 miliona eura, ali veći dio tog novca ide za Koemanovu odštetu i novom treneru će ostati "sića" za neka eventualna pojačanja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti