Šeik poslao poruku Barceloni: Ili Laporta ili niko!

Katalonci žele Xavija, očekuju ih u Kataru

Šeik poslao poruku Barceloni: Ili Laporta ili niko!

E. Škorić

Vlasnik katarskog Al Sadda zahtijeva da predsjednik Barcelone Joan Laporta dođe u Dohu kako bi zaključili posao.

Nakon smjene Ronalda Koemana, Barcelona pokušava za trenera imenovati svog bivšeg igrača Xavija. Prvi službeni kontakt je ostvaren, ali u Kataru traže dolazak Laporte kao žele da puste Xavija.

"Ako želite zatvoriti Xavijevu operaciju na prijateljski način i bez ikakvih problema, morate doći u Dohu. Šeik želi ravnopravan dogovor s Barcelonom, ne želi pregovarati sa drugim osobama, želi da to bude isključivo Laprota", poruka je koja stiže iz Dohe.

Barceloni slijedi važan meč u Ligi prvaka protiv Dynamo Kijeva, ali Laporta mora da pronađe malo vremena za let u Dohu kako bi dogovorio detalje oko Xavijevog dolaska na Camp Nou.

Laporta na pregovore želi da dođe s nekoliko svojih saradnika, no u Kataru to smatraju nepoštovanjem i žele da pregovore isključivo vode dva čovjeka - glavni u Barceloni i glavni u Al Saddu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Al Saddov predsjednik je Šeik Mohammed bin Hammad i on želi da se nađe s Laportom lice u lice kako bi završili dogovor oko Xavija. Osim toga, Katari će vjerovatno tražiti odigravanje prijateljskog meča s Barcelonom u budućnosti na svom tlu, a zauzvrat neće tražiti nikakvu odštetu za Xavija.

Al Saddu slijede neke važne utakmice u prvenstvu i Xavi bi trebao ostati fokusiran budući da ima još dvije godine ugovora, ali u Barceloni žele da se sve što prije završi jer im je neophodan trener za nastavak ove turbulnetne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
Nije mi jasno zasto neko misli da bi ovaj bio dobar trener,nema ni neko iskustvo.Gluposti .
3 7
Ecosport
Pazi šeiče da te Laporta ne zavali ko Messija. Do zadnjeg dana obecavanje ugovora i zadnji dan ništa, ne možeee.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi