Koemanov prijatelj otkrio kako mu je Laporta dao otkaz, a onda počeo pričati o odšteti od 12 miliona

Nizozemac napustio Barcelonu

Koemanov prijatelj otkrio kako mu je Laporta dao otkaz, a onda počeo pričati o odšteti od 12 miliona

E. Čaušević

Barcelona je u srijedu doživjela neočekivan poraz na gostovanju kod Rayo Vallecana (1:0), a nakon toga odlučeno je da Ronald Koeman napusti klub.

Barcelona je nekoliko sati nakon poraza u Madridu potvrdila da Koeman više nije trener ovog kluba. Joan Laporta je sa svojim saradnicima odlučio da uruči otkaz Nizozemcu nakon očajnih rezultata na početku ove sezone.

Koeman je u Barcelonu došao prije nešto više od godinu dana, ali nije uspio da opravda očekivanja. Mnogi su smatrali da će otkaz dobiti još ljetos, ali se to nije desilo jer Barca nije mogla da mu isplati odštetu.

No, nakon poraza od Rayo Vallecana čini se da je Laporta izgubio strpljenje i dao je Koemanu otkaz što je oduševio navijače katalonskog kluba.

Međutim, nizozemskom stručnjaku je itekako zasmetao način na koji je dobio otkaz jer je to Laporta uradio u avionu na povratku iz Madrida što očito nije očekivao.

To je potvrdio i novinar Lluis Canut koji je inače dobar Koemanov prijatelj. Canut je u jednoj emisiji sinoć otkrio na koji način je Laporta poručio Koemanu da više neće biti trener Barcelone.

"Ronald smatra da se prema njemu ophodilo jako loše. Joan Laporta mu je prilikom povratka iz Madrida rekao: 'Nećemo nastaviti saradnju'. On se pod Laportom zapravo ni u jednom trenutku nije u cjelosti osjećao kao trener Barcelone. Nakon prošlosedmičnog El Clasica mu je bilo dosta svega. Jedva je čekao da sve bude gotovo", rekao je Canut.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jučer se špekulisalo da je Koeman odlučio da neće uzeti odštetu nakon raskida ugovora, ali sada je jasno da Nizozemac neće odustati od tog novca bez obzira na krizu katalonskog kluba.

"Barcelona je od njega zatražila da prihvati manju novčanu kompenzaciju od planiranih 12 miliona eura i ja mislim da to Ronald neće uraditi. On je bio prvi koji je pristao na odgodu isplaćivanja plata kada je klub bio u problemima prošlog ljeta", dodao je Canut.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597698961
Cudilo bi nas da ****o odustane od 12milioja i uzme nesto simbolcno,,e nek ga je laporta iz**** ,nek vidi sta je radio puigu,pjanicu,umtitiju
10 0
Mele
Svi se kunu, ljube grb, vole klub, ma vidimo, kada je lova u pitanju, svi bi zadnji euro uzeli iz klupske kase. Od trenera, igraca itd...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi