La Liga suspendovala Koemana, a Barcelona odmah reagovala

Uložili žalbu

La Liga suspendovala Koemana, a Barcelona odmah reagovala

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su doživjeli šokantan poraz na svom terenu od Granade (1:2) u okviru 33. kola La Lige.

Za Katalonce je ovo veliki udarac u borbi za prvaka Španije jer sada nemaju sve u svojim rukama. Barcelona mora da dobije sve mečeve do kraja, ali će sada zavisiti od rezultata Atletica i Real Madrida.

Barcelona je sinoć vodila protiv Granade nakon prvog poluvremena sa 1:0, ali su gosti u nastavku utakmice sve šokirali i stigli do preokreta, te svoje prve pobjede ikad na Camp Nouu.

Da stvar bude gora sredinom drugog poluvremena Ronald Koeman je pratio utakmicu s tribina jer je dobio direktan crveni karton nakon rasprave s četvrtim sudijom.

Nakon utakmice pojavio se sudijski izvještaj s meča, a Koeman je isključen zbog riječi 'kakav lik', koje je uputio četvrtom sudiji.

Danas je La Liga potvrdila da je Koeman dobio suspenziju i to dvije utakmice, a da stvar bude gora za Barcelonu u tim mečevima igraju protiv Valencije i Atletico Madrida.

Oglasi

Međutim, iz Barcelone su se oglasili večeras i poručili da su odmah uložili žalbu na ovu odluku, te traže da se Koemanova suspenzija u potpunosti ukine do narednog kola.

Španski mediji pišu da je Koeman dobio preveliku kaznu, ali da je teško očekivati da će ona biti skroz poništena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon Barcelonine žalbe vjerovatno će se kazna smanjiti na jednu utakmicu, te će Koeman moći voditi svoj tim s klupe na meču protiv Atletico Madrida koji bi mogao odlučiiti prvaka Španije.

Do kraja sezone Barcelona će voditi veliku bitku s Atleticom, Realom i Sevillom za titulu prvaka. Katalonci su trenutno na trećem mjestu La Lige sa 71 bodom, koliko ima i Real Madrid. Sevilla ima bod manje, a vodeći Atletico je skupio 73 boda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Ma bravo Causevicu....a bas sam se pitao sta nam je sa Koemana i Barcelone.....molim te samo nam sto cesce daj objave vezane za Barcelonu
5 2
Shik
Ih žuti posta crveni preko noci.I ostani tako,fino ti stoji.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi