Neprevaziđeni boem: Mogao je igrati do kada želi, ali od lopte su mu draže bili zabave, žene i pivo

Neupitna klasa

Neprevaziđeni boem: Mogao je igrati do kada želi, ali od lopte su mu draže bili zabave, žene i pivo

Admin Čaušević

Neki igači su za kratko vrijeme uspjeli ostvariti kult fudbalske besmrtnosti te su i dalje jako popularni među ljubiteljima fudbala bez obzira što su u penziji.

U današnje vrijeme se možda i previše nekim fudbalerima dodjeljuje epitet čarobnjaka, međutim ako se za nekog može reći da je bio istinski fudbalski mag onda je to Ronaldo de Assis Moreira(42).

Mnogi mu i ne znaju pravo ime, a svi znaju o kome se radi. Pronaći takvog fudbalera je nemoguće. Istinski unikat i raritet u svijetu fudbala. Uvijek veseo i nasmijan. Jednostavno je uživao u fudbalu i imao je vjerovatno najbolju tehniku ikada. Riječ je o legendarnom Ronaldinhu.

"Postajao je period kada je protiv Ronaldinha bilo nemoguće igrati. Opušten, uvijek sa osmijehom na licu, nije bio naporan, još i genije sa loptom", svojevremeno je o legendarnom Brazilcu rekao David Beckham.

Iako je za mnoge fudbalski besmrtan, generalni dojam je da je mogao trajati duže nego inače. Vrhunac je doživio u Barceloni 2005. godine kada je osvojio i Zlatnu loptu poslije čega je počeo lagani pad.

Oglasi

Igrao je i za Milan s kojim je uspio osvojiti Scudetto. Kakav je bio Ronaldinho najbolje ga je nedavno opisao Adriano Galliani, čovjek koji je zajedno sa Silviom Berlusconijem od Rossonera napravio najbolju ekipu svijeta.

"Sada kad bih ga sreo, udario bih ga. Previše je volio muziku, žene i pivo. Ovako je mogao igrati do 60. godine. Dinho je bio čista klasa", kazao je Galliani nedavno.

I dok je na terenu bio nezadrživ, veseo i nasmijan, van terena je bio još opušteniji. Poznata je scena iz 2014. godine kada se fotografisao sam pet žena u bazenu i to na dan kada mu je mu je tadašnja djevojka Vanessa Tasquetto na svom tijelu istetovirala tetovažu R10.

Ronaldinho habla por primera vez de la famosa foto con las 5 chicas en la  piscina

Prije četiri godine je predao zahtjev da se oženi sa dvije zaručnice. Izabrane su bile Priscilla Coelho i Beatriz Souza. Trenutno je single, od svih bivših samo mu je jedna rodila dijete. Janaina Nattielle Mendes s kojom ima 17-godišnjeg sina Joao de Assis Moreira.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov neodgovorni način ga je skupo koštao. Svojevremeno je i proglasio bankrot. Bio je u zatvoru sa svega šest dolara na računu nakon što je ušao u Paragavaj sa lažnim pasošem. Sumnjiva ulaganja i novac zarađen u Evropi su nestali. Bilo je to prije dvije godine kada je svoj 40 rođendan proslavio iza rešetaka.

Nakon izlaska znao je kako iskoristi svoju slavu i popularnost. Posvetio se snimanju raznih reklama, postao je zaštitno lice video igara kao što su PES i FIFA te mu se sadašnje bogatstvo procjenjuje na tri milona dolara. Učestvuje u raznim humanitarnim akcijama i opet je sretan kao nekad. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti