Penal drama Barcelone i Betisa, Ter Stegen zakazao El Clasico s Real Madridom
Španski Superkup igra se u Saudijskoj Arabiji i apsolutno svi su priželjkivali duel Barcelone i Real Madrida u finalu (Foto: EPA)

Španski Superkup

Penal drama Barcelone i Betisa, Ter Stegen zakazao El Clasico s Real Madridom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Bercelone savladali su večeras u Rijadu ekipu Betisa boljim izvođenjem penala 4:2 (2:2) te su zakazali El Clasico u finalu španskog Superkupa protiv Real Madrida, što su apsolutno svi navijači priželjkivali.

Barcelona i Betis pružili su dosta dobru fudbalsku predstavu u Rijadu. Bilo je dosta uzbuđenja, a na kraju slavi Barcelona koja odlazi u finale španskog Superkupa i na duel s Real Madridom.

Barcelona je bila bolji rival u većini prvog poluvremena. Kružili su Katalonci oko gola Betisa, pogodili su preko Pedrija u 23. minuti, ali je gol poništen zbog ofsajda koji je dosuđen Raphinhi. U nedozvoljenoj poziciji bio je vrh kopačke brazilskog fudbalera.

Betis je također imao svoje šanse. Nekoliko puta su imali opasne napade prema golu Barcelone, ali fenomenalan je na golu bio Marc-Andre ter Stegen i zaustavio je nekoliko odličnih pokušaja.

Katalonci su otpor Betisa slomili u 40. minuti. Robert Lewandowski iz drugog pokušaja matira Claudija Brava i dovodi svoj tim u prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a Barcelona je u nastavku pokušala da umrtvi igru i tim Xavija Hernandeza je čekao šansu iz kontre.

Oglasi

Imala je Barca nekoliko opasnih napada. Međutim, katastrofalna je bila realizacija i Betis je ostajao u igri.

Betis do izjednačenja dolazi u 77. minuti i kažnjava Barcu. Lijepu akciju završava Nabil Fekir i pogađa za 1:1.

Robert Lewandowski je u 81. minuti postigao novi gol. Ipak, on je poništen zbog ofsajda i uzaludno je bilo slavlje fudbalera Barcelone.

Otvorila se potom utakmica. Kao da niko nije želio otići u produžetke, Ter Stegen je u 84. minuti vadio Katalonce novom sjajnom odbranom, a zicer u trećoj minuti nadoknade promašuje Fati kojem Bravo skida loptu na nevjerovatan način.

Nakon 90 minuta igre bilo je 1:1 i otišlo se u produžetke koji su počeli na zaista spektakularan način.

Ansu Fati je grešku iz nadoknade regularnog dijela ispravio u trećoj minuti produžetka. Pogodio je spektakularno za 2:1.

Betis se odmah vratio u meč. Moron u 101. minuti fenomenalno petom matira Ter Stegena i donosi novo izjednačenje svom timu (2:2), što je bio rezultat nakon prvog produžetka.

U drugih 15 minuta ništa vrijedno spomena se nije desilo, pa se pristupilo izvođenju penala. Tamo se bolje snalaze igrači Barcelone i uz dvije odbrane Ter Stegena dolaze do pobjede i plasmana u finale.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Penal drama? Kakva penal drama novinaru 4-2 u seriji, a da si reko igra drama pa hajd,jer ipak ne bi bila neka drama ni tekma da nisu poništali 2 gola.
3 7
FudbalskiZnalac
Čist penal nije svirao za Betis kod 0-0... Iz utakmice u utakmicu se to ponavlja
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi