Svaki detalj je bitan: Naizgled obična fotografija Ronaldinha je koštala malo bogatstvo

Legendarni Brazilac nije bio oprezan

Svaki detalj je bitan: Naizgled obična fotografija Ronaldinha je koštala malo bogatstvo

Admin Čaušević

Ronaldinho Gaucho je tokom karijere zaradio mnogo novca od sponzora. 

Kada je na ljeto 2012. godine potpisao za Atletrico Mineiro Ronaldinho je zbog neopreznosti izgubio malo bogatstvo.

Naizgled obična fotografija je brazilskog asa koštala nekoliko miliona jer je zbog propusta razbjesnio svog, do tada, stalnog sponzora.

Naime, na Ronaldinhovom predstavljanju bile su postavljene limenke Pepsija, a ne Coca-Cole koja je bila sponzor brazilskog asa.

U Coca Coli su odmah raskinuli ugovor koji je bio vrijedan 600.000 eura po godini i važio je do Svjetskog prvenstva 2014. godine.

"Svakako samo planirali raskid ugovora jer tada nije igrao u skladu s očekivanjima i njegovo ime je bilo povezano s više negativnih nego pozitivnih vijesti", tada je kazao Coca-Colin marketing menadžer Marcelon Pontes.

Nekadašnji dobitnik Zlatne lopte je 2006. godine samo od sponzora zaraditi 19 miliona što je mnogo više nego što ga je tadašnji klub Barcelona plaćala.

Ronaldinho je već neko vrijeme u fudbalskoj penziji, a obzirom na popularnost i broj fanova na društvenim mrežama neki sponzori su mu i dalje vjerni i plaćaju ga odlično.

Top Komentari

Juninho
Kralj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi