Ronaldinho izabrao najboljih 11 u historiji Lige prvaka, Cristiana Ronalda nema u timu

Iz nekog razloga

Ronaldinho izabrao najboljih 11 u historiji Lige prvaka, Cristiana Ronalda nema u timu

E. Škorić

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho izabrao je po njemu idealnu momčad u historiji Lige prvaka, koju je i sam osvojio u sezoni 2005/06.

Zanimljivo, brazilska legenda nije u tim uvrstila Cristiana Ronalda (36) koji drži dosta pojedinačnih rekorda u Ligi prvaka, poput broja odigranih utakmica ili najviše postignutih golova.

Uostalom, Ronaldo nosi nadimak "Mister Champions League", ali sve to nije bilo dovoljno da ga nekadašnja zvijezda Barcelone uvrsti u najboljih 11 takmičenja.

"Zubati" je odabrao formaciju 4-2-3-1 i ovih 11:

Gianluigi Buffon - Cafu, Paolo Maldini, John Terry, Roberto Carlos - Claude Makelele, Frank Lampard - Lionel Messi, Kaka, Thierry Henry - Ronaldo Nazario.

Cristiano je pet puta osvajao Ligu prvaka, a možda Ronaldinho nije fan Portugalca iz razloga što je ovaj igrao za ekipu Real Madrida, velikog rivala Dinhove bivše ekipe.

Ovaj potez Ronaldinha još više iznenađuje ako se uzme u obzir da je prije nekoliko godina rekao da je CR najbolji na svijetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Ko je najbolji? Pa Cristiano Ronaldo, naravno. Rezultati, titule, broj golova i njegova igra dovoljno govore”, rekao je Ronaldinho tada.

Ronaldinho je u bogatoj karijeru igrao za Grêmio, Paris Saint-Germain, Barcelonu, Milan, Flamengo, Atlético Mineiro, Querétaro i Fluminense, a ostat će upamćen kao jedan od najvećih majstora s loptom i imao je izuzetne driblinge zbog kojih će vječno biti upamćen.

Top Komentari

Klicko
Umjesto Roberta Karlosa lijevog beka da igra Maldini a staviti Nestu da igra stopera.Karlos ispado ko ratkapa od kadeta,dinho ga stavio na LB samo zato sto je brazilac
1 8
amex
Da li ga voljeli ili ne, C.Ronaldo je jedan od najboljih igrača svih vremena! Tako da, svako njegovo ne stavljanja u prvih 11 je smiješno.. Lp
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti