Ronaldinho: Čovjek koji je udario nove temelje u fudbalu

Brazilac koji je promijenio fudbal

Ronaldinho: Čovjek koji je udario nove temelje u fudbalu

D. Vejo

Ronaldinho, dobro poznato ime svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvariji na svijetu. Čovjek koji je na fudbalske terene donio magiju.

Poklonili su mu se mnogi što protivnički igrači, što njihovi navijači. Niko se za svoju slavu nije borio manje, nego Brazilac. Govorio je djelima, a ne riječima. Svojim nesvakidašnjim potezima, bez daha je ostavljao publiku na tribinama.

Fudbal je lijep, kada ga igraju majstori. Da je tako, Ronaldinho je još jednom dokazao. Tokom futsal utakmice na jednom revijalnom turniru u Indiji, Brazilac je postigao pet pogodaka i to samo kakvih. Još jednom je pokazao i dokazao magiju u svojim nogama.

Nakon utakmice, oglasio i sam Brazilac.

"Dat ću sve od sebe za razvoj fudbala u Indiji", rekao je Ronaldinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi