Ronaldinho opet na velikom terenu, magijom je pokazao da mu nema ravnog

Legendarni Brazilac

Ronaldinho opet na velikom terenu, magijom je pokazao da mu nema ravnog

A. Čaušević

Nema igrača u historiji fudbala da je imao tako dobru tehniku kao legendarni Ronaldinho. 

Brazilac je jedan od najboljih fudbalera u historiji i prava je šteta što je samo nekoliko sezona u dresu Barcelone uspio da igra na vrhunskom novu.

Da je bio malo više fokusiran na teren i profesionalnost sada bi se o njemu govorilo kao o Peleu, Maradoni, Messiju ili Cristianu Ronaldu...

Međutim, ništa ne može demantovati činjenicu da je Ronaldinho svojim potezim znao usrećiti i razveseliti stotine milona fanova širom svijeta.

Mlađi fanovi koji nisu imali priliku da ga gledaju uživo uglavnom odlaze na YouTube i dive se njegovim "vanzemaljskim" čarolijama.

Sa 41 godinom na plečima Ronaldinho se u egzibicionom meču vratio na teren i pokazao da još uvijek ima ono "nešto".

Iako se od fudbala oprostio 2015. godine brazilski as je pokazao da je još uvijek i više nego sposoban da izvodi čarolije. Igrao je u egzibicionom meču i postigao hat-trick.

Njegov treći gol je bio zaista senzacionalan jer je uspio lobovati protivničkog golmana iz kaznenog prostora. Zaista, fantastično.

U nekoliko navrata je prisutnu publiku digao na noge te se pobrinuo da svi kućama odu zadovoljni viđenom magijom u izvedbi dobitnika Zlatne lopte iz 2005. godine.

Top Komentari

Lordiox1
Uskoro se i Ronaldinho i Iniesta vracaju u Barcelonu
4 0
tbra
definicija drevne igre ronaldinho
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi