Ronaldinho ga "gurnuo" ka historiji: 1. maja 2005. godine počela je jedna sasvim nova era nogometa

Messijev prvijenac za Barcelonu

Ronaldinho ga "gurnuo" ka historiji: 1. maja 2005. godine počela je jedna sasvim nova era nogometa

Edmir Škorić

Prvog maja prije 15 godina Lionel Messi je postigao prvijenac u dresu Barcelone.

Mesijeva veličanstvena karijera bliži se kraju, a počelo je na današnji dan 2005. godine, kada je postigao prvijenac protiv Albacetea.

Bio je to prvi gol Messija za prvi tim Barcelone, u čijem dresu će u narednih 15 godina ispisati historiju svjetskog nogometa.

Od tog dana, kada je kao junior dobio šansu, a onda postigao sjajan gol na fantastičnu asistenciju Ronaldinha, došao je do statusa legende jednog od najvećih klubova na svijetu i postao je najbolji igrač na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Argentinac je osvojio 10 titula s Barcelonom, šest kupova, četiri Lige prvaka, tri puta Superkup Evrope, tri Svjetska klupska prvenstva i osam superkupova Španije. Važno je također istaći da je u šest navrata dobijao nagradu za najboljeg igrača svijeta - Ballon d'Or.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi