Ronaldinho savjetuje Haalanda pri izboru novog kluba: "I ja sam 2003. odbio Manchester United"

Dao mu savjete

Ronaldinho savjetuje Haalanda pri izboru novog kluba: "I ja sam 2003. odbio Manchester United"

E. Škorić

cNakon što je nedavno savjetovao Kyliana Mbappea, sada je eto učinio i s Erlingom Haalandom.

Dvadesetjednogodišnji napadač Borussije Dortmund na ponudu ima razne ponude evropskih velikana, koji žele otkupiti njegov ugovor na ljeto, a brazilska legenda Ronaldinho (42) dao je nekoliko savjeta mladoj zvijezdi nakon što je prethodno Mbappeu savjetovao da ostane u PSG-u.

"Imao sam priliku da idem u Manchester United 2003. godine, tada vjerovatno financijski nenadmašnu ponudu, ali sam odabrao odlazak u Barcelonu jer je to bilo nešto što sam sanjao i što sam želio. Haaland mora da slijedi svoj san, ali ne znam tačno koji je njegov san", rekao je Ronaldinho.

Haalanda trenutno poput njegovih oca i menadžera Mine Raiola otac ne zanima previše, a novinar Fabrizio Romano uvjerava da on nije odlučio o svojoj budućnosti i da to tek treba napraviti.

"Erling Haaland nije odlučio gdje će igrati. Konačan odgovor će dati u sljedećih nekoliko dana ili sedmica. To je proces koji traje", rekao je Romano.

Norvežanin će uzeti u obzir mnoge stvari, ne samo financije, a neke od njih su sportski projekat, trener, kao i sama historija kluba i njena baza navijača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve nam to nekako "govori" da su najizgledniji Real Madrid ili Barcelona, mada postoji veliki interes za Haalandom i iz Engleske, ali reprezentativac Norveške na kraju mora sam da odluči.

Slavni je Brazilac jedan od najboljih svih vremena. Karijeru je davno končao, ali je bila impresivna, a tokom iste nastupao je za Gremio, PSG, Barcelonu, Milan, Flamengo, Atletico MG, Queretaro i Fluminense.

Top Komentari

ZIZOU1234
Ko je tebe savjetovao kad si trebao potpisati,šta vi imate nekome govoriti gdje će igrati i biti sretniji,eto njima(Erlingu i Kilijanu ) je to toliko bitno...Svašta
3 0
epa
kada pogledas na naslovnici u naslovnici pise ronaldinho savjetuje mbappea a kad otvoris clanak pise ronaldinho savjetuje Halanda :-))))
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti