Ronaldo 16 puta u nizu nominovan za Zlatnu loptu, a to je rekord

Sjajni Portugalac

Ronaldo 16 puta u nizu nominovan za Zlatnu loptu, a to je rekord

Najbolji portugalski fudbaler svih vremena Cristiano Ronaldo ponovo je nominovan za Zlatnu loptu, nagradu koju za najboljeg igrača svijeta dodjeljuje francuski magazin France Football. 

France Football je jučer objavio listu od 30 igrača koji su među kandidatima za pomenutu nagradu, a Ronaldo je ponovo našao svoje mjesto među njima.

To mu je već šesnaesti put u nizu da bude nominovan što je apsolutni rekord. Portugalac se svake godine od 2004. nalazi na spisku igrača koji su nominovani za Zlatnu loptu.

Podsjetimo, od prethodnih 15 nominacija, pet puta je osvojio nagradu, a čini se kako će i nakon ove godine morati pričekati na šestu obzirom da su glavni favoriti ovog puta Virgil van Dijk i Leo Messi.

Upravo je njegov najveći sportski rival Messi nedavno osvojio ovo priznanje od strane FIFA-e, a Ronaldo se nije ni pojavio na ceremoniji dodjele nagrada. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Priznanje za prošlu godinu osvojio je Luka Modrić koji ovog puta nije ni među nominovanim.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi