Sarri pola press konferencije potrošio hvaleći Cristiana Ronalda
Ronaldo je očigledno bio zadovoljan sa onim što je čuo

Trener Juventusa je očaran Portugalcem

Sarri pola press konferencije potrošio hvaleći Cristiana Ronalda

S. Pašalić

Trener Juventusa, Maurizio Sarri je danas govorio uoči meča Lige prvaka protiv Lokomotiv Moskve.

Italijanski stručnjak je odgovarao na mnoga pitanja, ali je najviše govorio o Cristianu Ronaldu, a  dotakao se i teme oko Gonzala Higuaina.

Jedno od pitanja je bilo: "Šta treniranje Cristiana Ronalda znači za Maurizija Sarrija", a trener Juventusa je odgovorio:

"Jednu vrstu ponosa. Pored kvaliteta, igrač je izvanrednog mentaliteta. Ima sposobnost pripremanja golova svima. Neprestano se razvija, pri 700. golu mislio je na broj 800."

"Da, na senzacionalan način daje golove i motivacije, zarazan je, izvanredan sa svih stajališta, mentalni aspekt mi daje razumijevanje da je razlika tu, mentalno ima nešto više od svih "

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Izvanredan je. Jedan je od onih igrača zbog kojih razumijete razliku između prvaka i onih koji to nisu. Sposoban je dati sebi fenomenalne motivacije, a da pritom nikada nije zadovoljan. Važno je i za nas jer je zarazno", rekao je Sarri pa se dotakao i teme oko Gonzala Higuaina:

"Momak je prošle sezone imao puno poteškoća. Mislim da je mnogo razmišljao o pronalaženju sjajnih motivacija. A sjajni nastupi su samo posljedica toga".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi