"Pogodila ga je u ruku, ali prema pravilima to nikada nije penal"

Jasna poruka

"Pogodila ga je u ruku, ali prema pravilima to nikada nije penal"

E. Čaušević

Dosta prašine podiglo se u italijanskoj javnosti nakon što je Juventus na svom terenu pobijedio Bolognu sa 2:1.

Stara dama je teže od očekivanog uspjela da dođe do tri boda protib Bologne, a junak meča bio je Gigi Buffon koji je imao nekoliko fantastičnih odbrana.

Međutim, prema mnogima mrlja ovog meča je sporna situacija iz sudijske nadokande. Bologna je imala posljednji napad na meču kada je Matthijs de Ligt igrao rukom nakon centaršuta jednog od igrača gostujućeg tima.

De Ligt je pokušao izbiti loptu i neoprezno je reagovao nakon čega ga je ona udarila u ruku, ali sudija Massimiliano Irratti nije svirao penal. Sudija nije gledao ni VAR na veliko nezadovoljstvo protivničkih igrača.

Ipak, prema mišljenju čelnika sudijske organizacije Serije A, Marcella, Nicchija, on je donio ispravnu odluku i postupio je prema pravilima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pogodila ga je u ruku, ali prema pravilima to nikada nije penal. Pravila su čista i volio bih da navijači nauče malo šta je penal, a šta nije. Ko god misli da se pravila mijenjaju ako je u pitanju drugi klub onda ne trebaju dolaziti na utakmice. Pravila su za sve ista i to je jasno", rekao je Nicchi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pazzo13
Sta je tu cudno kad je Juventus u pitanju,pa to je najkorumpiraniji tim od kada je izmisljena fudbalska lopta,ovo je nista sta se desavalo '90 i pocetkom '2000. To je njima u genetskom kodu,ali to moze proci u Italiji,vidimo da u Evropi bas i ne ide. Sramota,dokle vise,da se slucajno ne izgubi bod protiv Bolonje,nije doboljno sto imaju daleko najbolji tim i sve ,jos i ovo treba
1 5
kljuc22
Traje to vec godinama, zato je najlosija liga od liga 5
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi