Ronaldo 17 puta plaćeniji: Samo dvojica igrača u Juventusu imaju manju platu od Pirla

Mora odmah pokazati autoritet

Ronaldo 17 puta plaćeniji: Samo dvojica igrača u Juventusu imaju manju platu od Pirla

E. Čaušević

Andrea Pirlo je na iznenađenje mnogih izabran za novog trenera Juventusa nakon što je otkaz dobio Maurizio Sarri.

Za Pirla će ovo biti prvi trenerski posao i Juventus mu je odlučio pružiti šansu odmah u prvom timu što je za mnoge sigurno neočekivano. No, legendarni fudbaler spreman je za ovaj izazov, te bit će zanimljivo vidjeti kako će se na kraju snaći.

Italijanski mediji pišu da Pirlo nije imao nikakve posebne uslove, te kada je čuo da je uopšte u konkurenciji za trenersko mjesto odmah je pristao bez ikakvih posebnih dogovora oko ugovora.

On je potpisao ugovor na dvije sezone prema kojem će godišnje zarađivati 1.8 miliona eura što je znatno manje od onoga što su prije njega imali Sarri i Massimiliano Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nevjerovatno je da je čak 20 igrača u Juventusu plaćenije od Pirla, te da on ima veću platu samo od dvojice igrača. To su Gigi Buffon koji zarađuje 1.5 miliona eura godišnje, te treći golman Pinsoglio koji ima 300.000 eura godišnje.

Daleko najplaćeniji je Cristiano Ronaldo sa 31 milion auera i zarađuje 17 puta više od svog trenera. Italijani pišu da će Pirlo morati od starta pokazati autoritet i da mu to neće biti lako s obzirom da su u klubu skoro svi plaćeniji od njega.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AG3
Kakve veze autoritet ima sa visinom plate?
8 1
Salihović23
Joj učinit će ga najplacenijim trenerom, s obzirom da nema ni dana iskustva kao trener..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi