Celti poništen gol, Real promašio penal, ali stigao do pobjede: Ime junaka nije teško pogoditi!

Bellingham ponovo donio bodove Kraljevima

Celti poništen gol, Real promašio penal, ali stigao do pobjede: Ime junaka nije teško pogoditi!

Eldar Ganibegović

U okviru trećeg kola španske Primere Real Madrid je teškom mukom stigao do tri boda na gostovanju kod Celte. Rezultat je bio 0:1, a junak je opet bio Jude Bellingham.

Prvo uzbuđenje već u četvrtoj minuti. Strand Larsen je postigao golčinu, Balaidos je proključao, ali sve je ušutio VAR i gol je poništen zbog ranijeg faula.

Rodrygo je u desetoj minuti pao u kaznenom prostoru Celte, ali penal nije dobio i to je bilo skoro sve bitno što smo vidjeli do kraja prvog dijela.

Igrala se 43. minuta kada je Joselu postigao pogodak, ali je on odmah poništen jer je fudbaler Real Madrida bio u ofsajdu, da bi dvije minute nakon toga Bamba na drugoj strani promašio zicer.

Naredna velika prilika u 62. minuti. Federico Valverde je dočekao jedan ubačaj u kaznenom prostoru domaćina, ali šutirao pored gola.

Strand Larsen nedugo nakon toga na drugoj strani promašuje još jednu sjajnu šansu, da bi u 66. minuti bio dosuđen penal za Real Madrid. Šutirao je Rodrygo, ali Villar brani.

Oglasi

Kazna obično dođe vrlo brzo, ali u ovom slučaju nije iako se vrlo lako moglo dogoditi. Odmah u narednoj akciji Iago Aspas je promašio stopostotnu šansu.

I kada se mislilo da će ovaj ludi meč završiti bez golova, Real Madrid stiže do prednosti i pobjede. Izveden je korner, Joselu prebacuje loptu, a Bellingham pogađa za 0:1.

Ovo je bila treća pobjeda Real Madrida u isto toliko utakmica i Kraljevski klub je prvi na tabeli s 9 poena, dok je Celta na 16. mjestu sa samo jednim osvojenim bodom.

U četvrtom kolu Real Madrid će na svom terenu dočekati Getafe, dok će Celta u goste kod Almerije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 3. kolo:

Celta - Real Madrid 0:1 (Bellingham 81')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Kad real vodi 6 minuta nadoknade,kad real gubi 19 minuta nadoknade.Nepostojeći penal i sretno do pobjede.Siguran sam da onaj crnjo nije postigao pogodak da bi bio jos koji penal.Smiješna liga,smiješan klub.Pljuc
3 8
MrziteljKomunjara
Onaj Jude je masina covjece ja mislim da taj Real od Ronalda nije imao ovakvog igraca, takoreci sam nosi ekipu... Steta sto igra kod njih....
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi