Iz Saudijske Arabije stižu snimke koje su nam otkrile pravu istinu o Benzemi i Ronaldu

Nije sve kao što se nekad činilo

Iz Saudijske Arabije stižu snimke koje su nam otkrile pravu istinu o Benzemi i Ronaldu

Edmir Škorić

U 19 sati počeo je derbi 17. kola prvenstva Saudijske Arabije između Al-Ittihada i Al-Nassra, a u centru pažnje su Karim Benzema i Cristiano Ronaldo.

I Benzema i Ronaldo godinama su bili nosioci Real Madrida, ključni igrači u osvajanju brojnih trofeja madridskog kluba, ali su se odlučili za promjenu sredine.

Portugalac je to još davno učinio, prošao je dva kluba od Reala prije nego je početkom godine potpisao za arapski Al-Nassr, dok je Benzema nekoliko mjeseci kasnije krenuo njegovim stopama, potpisavši ugovor za Al-Ittihad.

Al-Ittihad je aktuelni prvak Saudijske Arabije, ali trenutno ima čak 21 bod manje od vodećeg Al-Hilala, dok je Ronaldov tim drugi sa 10 bodova zaostatka u odnosu na lidera.

Za Ronalda i društvo još nije izgubljena titula iako se nalaze u veoma teškoj situaciji. Ukoliko žele ostati konkurentni Al-Hilalu na čelu sa Aleksandrom Mitrovićem morat će danas da upišu pobjedu, a to neće biti nimalo lako.

Oglasi

Duel Al-Ittihada i Al-Nassr je ujedno duel velikih zvijezda iz Evrope. Osim Benzeme u timu je i Kante, kao i bivši veznjak Liverpoola Fabinho, dok s Ronaldom igraju Sadio Mane, Marcelo Brozović, Otavio, Aymeric Laporte...

Ipak, sva pažnja je prije meča usmjerena na Benzema i Ronaldu, stare saigrače i prijatelje. Na prvu je djelovalo da više nisu u dobrim odnosima.

To bi se dalo zaključiti i po snimkama nastalih u tunelu stadiona i na terenu, kada su se kao kapiteni morali rukovati, ali očito nije došlo do rukovanja. Barem po izrazima njihovih lica, dalo bi se zaključiti da više tu nema neke ljubavi i da odavno nisu u dobrim odnosima. Ni riječ, ni pogled, ni rukovanje, apsolutno ništa.

Ipak, čini se da nas je sve prevario taj prvi dojam jer postoji i drugi snimak, nastao ranije, gdje se jasno vidi da se nasmijani dvojac pozdravlja i ugodno čavrlja.

U prvih 15 minuta utakmice viđena su dva gola, ali je prvi poništen od strane VAR-a zbog Ronaldovog ofsajda, da bi ubrzo nakon toga Hamdallah donio vodstvo Al-Ittihadu. Već u 19. minuti Benzema je skrivio penal, a Ronaldo preuzeo odgovornost i zabio za 1:1.

Top Komentari

BosanskaSvedska
2 brata!
1 0
Ss.ba
Sam sebe demantovao novinar. Jest tebi dosadno legendo,kad ovakve gluposti pises.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi