Ronaldo danas postao vlasnik Valladolida

Pripada mu 51 posto kluba

Ronaldo danas postao vlasnik Valladolida

E. Škorić

Novi španski prvoligaš Valladolid je od danas u većinskom vlasništvu legendarnog brazilskog nogometaša Ronalda.

Legendarni napadač brazilske nogometne reprezentacije i Real Madrida, Ronaldo, osigurao je kupovinu Valladolida, a danas je postao ponosni vlasnik 51 posto dionica novog člana La Lige.

"Prošao sam mnogo nogometnih faza u životu. Nogomet je moja strast. Odlučio sam se na ovaj potez kako bih to zadržao. Imamo sjajne mogućnosti da ispunimo naše ciljeve a nama nije cilj samo da ostanemo u ligi već da rastemo iz dana u dan", poručio je Ronaldo.

Brazilac je kazao kako će biti formiran najbolji mogući tim ljudi na čelu kluba i kako će sve biti transparentno, sa željom za što boljim rezultatima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim da svi učestvuju u formiranju ovog tima. Pozivam navijače da učestvuju u projektu. Dajte nam ideje, mišljenja, kritike i nade. Želim da budete dio sadašnjosti i budućnosti Valladolida", tvrdi Ronaldo.

Nema zvanične informacije, ali prema onome što se piše u španskoj štampi, nekadašnji as madridskog Reala će za kupovinu 51 posto dionica Valladolida platiti 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi