Ronaldo i još devetorica otkazali selektoru Santosu

Velike promjene u Portugalu

Ronaldo i još devetorica otkazali selektoru Santosu

Edmir Škorić

Portugal će uz dosta promjena igrati naredne mečeve, a selektor Fernando Santos ne može da računa ni na Cristiana Ronalda.

Santosev tim u odnosu na onaj koji je nastupio na Mundijalu u Rusiji znatno je promijenjen i naravno najveći hendikep bit će neigranje Ronalda, koji je zatražio da propusti naredno okupljanje zbog prelaska u Juventus.

"Nakon razgovora s igračem i nakon što se preselio u Juventus sa svim procesima adaptacije koji podrazumijevaju, shvatamo da je najbolje da on ne bude prisutan za ove utakmice", rekao je Santos novinarima.

Portugal igra protiv Hrvatske prijateljski meč 6. septembra, a onda četiri dana kasnije s Italijom u Ligi nacija.

Na spisku nema ni golmana Anthonyja Lopesa, kao niti defanzivaca Ricarda Perreire, Brune Alvesa i Josea Fontea, veznjaka Joaa Marija, Joaa Moutinha, Adriena Silve i Manuela Fernandesa, dok nedostaje i Bešiktašev napadač Ricardo Quaresma.

Prvi put su poziv dobili golman Claudio Ramos, Pedro Mendes defanzivni nogometaš te veznjak Gedson Fernandes.

Kompletan spisak:

GOLMANI: Beto (Goztepe), Claudio Ramos (Tondela), Rui Patricio (Wolverhampton)

DEFANZIVCI: Cedric Soares (Southampton), Joao Cancelo (Juventus), Luis Neto (Zenit St Petersburg), Mario Rui (Napoli), Pedro Mendes (Montpellier), Pepe (Besiktas), Raphael Guerreiro (Dortmund), Ruben Dias (Benfica)

VEZNJACI: Bruno Fernandes (Sporting), Gedson Fernandes (Benfica), Pizzi (Benfica), Renato Sanches (Bayern Munich), Ruben Neves (Wolverhampton), Sergio Oliveira (Porto), William Carvalho (Betis)

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

NAPADAČI: Andre Silva (Sevilla), Bernardo Silva (Manchester City), Bruma (RB Leipzig), Gelson Martins (Atletico Madrid), Goncalo Guedes (Valencia), Rony Lopes (Monaco)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi