"Ronaldo je kao Nadal, a Messi je kao Federer"

Zanimljiva usporedba Cassana

"Ronaldo je kao Nadal, a Messi je kao Federer"

Kada je u pitanju transfer Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus, nema osobe koja se nije oglasila po tom pitanju.

Jedan od njih je i nekadašnji napadač između ostalog Real Madrida Antonio Cassano koji je poručio da će se ovaj transfer itekako isplatiti svima u Juventusu, ali je također dodao da će Real 'preživjeti' i bez Ronalda.

"On je dar majke prirode. Ima i taj mentalitet, konstantnost na treningu, profesionalizam - sve stvari koje sam ja mrzio", započeo je Cassano pa nastavio:

"Ovo je sigurno veliki posao za Juventus, Radi se o igraču koji je uvijek fokusiran. Ostat će upisan u historiji kao jedan od najvećih ikada i to sigurno zaslužuje jer je to napravio i zbog talenta i zbog napornog rada. Imao sam tu čast da igram za Real Madrid u vrijeme kada su bili Galacticosi. Znam kako tamo stvari funkcionišu. Real je veći od bilo kojeg šampiona, čak i onog koji postigne 450 golova, tako da nisam iznenađen što su ga prodali. Uspjeli su bez Davida Beckhama, Ronalda i Raula, uspjet će i bez njega. Cristiano će imati predivno novo iskustvo. Juve će mu morati davati ogromnu platu, ali ima sreće pa je takvog igrača dobio za samo 100 miliona eura".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On ima 33 godine, ali izgleda čudesno i siguran sam da će u Seriji A dugo vremena postizati po 30-40 golova u sezoni. Što se tiče Allegrija, radio sam sa njim i mogu reći da je pravi fenomen. Mislim da ga neki još uvijek podcijenjuju. Njegov veliki kvalitet je inteligencija. Ostavlja dovoljno prostora kvalitetnim igračima da sami kreiraju igru. On je najbolji mogući trener za Ronalda. Mislim da će se ovaj transfer isplatiti svim mogućim stranama, od predsjednika Juventusa, do onog što prodaje sendviče na stadionu", između ostalog je poručio Cassano koji je također dodao da je za njega Messi najbolji svih vremena.

"Volim Messija i mislim da je on najbolji svih vremena. Posebne su emocije koje osjećam kada on igra. Volim tenis, Cristiano je kao Nadal - spoj talenta i rada, dok je Messi kao Federer", poručio je Italijan.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi