"Ronaldo je najbolji kojeg sam ikada trenirao, ali svlačionica je često smrdila na alkohol"
Foto - EPA

Capello imao problema sa čuvenim Brazilcem

"Ronaldo je najbolji kojeg sam ikada trenirao, ali svlačionica je često smrdila na alkohol"

M. Šljivak

Legendarni italijanski stručnjak Fabio Capello tvrdi da mu niko nije stvorio više problema u karijeri nego čuveni brazilski napadač Ronaldo.

Capello i Ronaldo su sarađivali u Real Madridu šest mjeseci u sezoni 2006/2007, a Italijan nije imao mira s Ronaldom koji se volio provoditi i pijan je dolazio na treninge.

Barem tako tvrdi italijanski stručnjak koji je te godine s Realom osvojio šampionsku titulu u Španiji. Ipak, iako je s njim imao problema za Capella nema dileme da je Ronaldo najtalentovaniji fudbaler kojeg je ikada vodio.

"Najtalentovaniji fudbaler kojeg sam ikad trenirao je Ronaldo", rekao je Capello za Sky Sport i nastavio je:

"Ali, u istom trenutku je bio i igrač koji mi je stvarao najviše problema u svlačionici. Partijao je i radio sve što ne treba. Jednom mi je Ruud van Nistelrooy rekao: 'Treneru, svlačionica smrdi na alkohol'", govori Capello.

Tvrdi da je Real počeo nizati pobjede kada je Ronaldo otišao u Milan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ronaldo je otišao u Milan i mi smo počeli pobjeđivati. Ipak, ako samo govorimo o najtalentovanijem fudbaleru ikad, to je on bez ikakve dileme".

Ronaldo je za Real Madrid igrao od 2002. do 2007. godine i u tom periodu je postigao 104 gola u 177 nastupa i osvojio je jednu titulu prvaka Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi