Ronaldo je ove sezone više od trećine svojih golova dao s penala, ali u Seriji A nije rekorder

Portugalac stoprocentan s bijele tačke

Ronaldo je ove sezone više od trećine svojih golova dao s penala, ali u Seriji A nije rekorder

Cristiano Ronaldo, napadač i prva zvijezda Juventusa, noćas je postigla još jedan pogodak u italijanskom prvenstvu čime je došla do broja od 22 gola ove sezone. 

Ako uzmemo u obzir da je ove sezone upisao 23 utakmice u Seriji A, onda su 22 gola zaista impresivna. Tome dodajmo i da je sinoć oborio rekord tako što je postao Portugalac s najviše golova u Seriji A. Na prvom mjestu prestigao je Rui Costu koji je u karijeri postigao 42, a Ronaldo sada ima 43 gola.

Svi ti podaci su bajni i predstavljaju sjajnu statistiku, ali treba malo pogledati i iza kulisa. Ako zavirimo dulje, vidjet ćemo da je Ronaldo ove sezone više od trećine svojih golova postigao s bijele tačke.

Od pomenuta 22 gola, Ronaldo je u Seriji A postigao čak osam s penala. Ako tome dodamo i pet golova koje je s bijele tačke postigao prošle sezone, onda dolazimo do 13 golova s penala samo u Seriji A za nepune dvije sezone. Dakle, ako uzmemo u obzir samo golove iz igre, vidjet ćemo da je postigao 30 golova u nepune dvije sezone italijanskog prvenstva što onda i ne bi bila baš tako bajna statistika, posebno ako uzmemo u obzir da bi npr. Ciro Immobile samo u ovoj sezoni mogao doći do te cifre.

Ipak, ako zavirimo u statistike nekih drugih igrača, vidjet ćemo da Ronaldo nije taj koji najviše golova daje s penala. To je u Seriji A upravo maloprije pomenuti Ciro Immobile. On je ove sezone postigao nevjerovatnih 10 golova s penala. Podsjetimo, on je prvi strijelac lige sa pet postignutih golova više od Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još jedna okolnost koja 'brani' Ronalda je ona da je on stoprocentan s bijele tačke jer je svih osam penala pretvorio u gol. Treba mu odati priznanje za to jer nije tako jednostavno ni s penala uvijek davati golove, posebno ne u važnim i posljednjim trenucima meča.

Na kraju samo dodajmo da je Portugalac u dresu Juventusa po jedan gol s penala postigao u Kupu Italije i Ligi prvaka što znači da je ukupno 15 puta bio precizan s bijele tačke u dresu kluba za koji igra od ljeta 2018. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Ma dobro, vjerujem da su svi najbolji strijelci, ili bar ogromna vecina njih, kroz istoriju izvodili penale za svoje klubove. Pa odbite i penale Mesiju il Ronaldu u Realu pa cifre nece bit impresivne. A evo i Ramos obara rekorde kao odbrambeni igrac uz pomoc penala, meni ti penali nisu sporni, treba i to znat.
4 1
Ale23
U kupu Penal dao nije. Moja greska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi