"Ronaldo je spreman, igrat će za reprezentaciju"

Tvrdi selektor Portugala

"Ronaldo je spreman, igrat će za reprezentaciju"

Selektor reprezentacije Portugala, Fernando Santos, je poručio da će Cristiano Ronaldo igrati predstojeće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Luksemburga i Litvanije.

Ronaldo se proteklih dana našao u centru kontroverzne situacije jer je napustio Allianz stadion nakon što ga je trener Juventusa Maurizio Sarri zamijenio u 55. minuti derbija sa Milanom. Bio je to drugi put zaredom da Sarri izvodi najveću zvijezdu svoje ekipe iz igre.

Iz Stare dame i dalje uvjeravaju da Portugalac igra uz dosta problema sa povredom koljena, te da je to razlog zbog kojeg ga Sarri izvodi iz igre. Međutim, selektor Portugala Fernando Santos je svejedno pozvao kapitena svoje ekipe za mečeve sa Luksemburgom i Litvanijom u kojima njegov tim treba i formalno potvrditi plasman na Euro.

"Svi žele pričati o njemu jer je on najbolji igrač na svijetu", izjavio je Santos, pa dodao: "Cristiano je tu, pozvan je, spreman i igrat će".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal će snage sa Litvanijom odmjeriti već sutra, dok u nedjelju gostuje Luksemburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi