Ronaldo još u januaru htio da napusti Manchester United, ali su uspjeli da ga smire

Tada se predomislio

Ronaldo još u januaru htio da napusti Manchester United, ali su uspjeli da ga smire

E. Čaušević

Engleski mediji objavili su danas da je Cristiano Ronaldo zatražio transfer iz Manchester Uniteda.

Iako se Portugalac tek prošle godine vratio na Old Trafford jasno je da nije baš zadovoljan u engleskom klubu, te mu je na zalasku karijere bitno da igra u klubu koji će se boriti naredne sezone u Ligi prvaka.

Mediji u Engleskoj objavili su danas da je Ronaldo odlučan da napusti Crvene đavole, te da je to jasno rekao čelnicima ovog kluba.

Ronaldo je putem svog agente Jorgea Mendesa poslao poruku čelnicima Uniteda i obavijestio ih je da se nada da mu neće praviti problem, te da će prihvatiti ukoliko za njega dođe zadovoljavajuća ponuda.

Iskusni napadač u United se vratio nakon 12 godina i prošle sezone bio je jedini igrač koji je uspio da se istakne u svom tom sivilu. Jasno je da je itekako nezadovoljan rezultatima i najveći udarac za njega je što United neće igrati u Ligi prvaka.

Ronaldo je to znao već i početkom godine, a The Sun je objavio da iz izvora bliskih Ronaldu saznaju da je on već u januaru htio da napusti Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imao je na stolu nekoliko ponuda i bio je odlučan da ode iz kluba nakon svega šest mjeseci, ali su čelnici kluba uspjeli da ga nagovore da to ne radi jer nisu željeli da Ronaldo na taj način pravi scenu u klubu.

Tada ih je on ispoštovao i predomislio se, ali očito je da sada traži isto od njih i želi da ga puste u neki drugi klub.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mirsad1705
Lijepo od Ronalda, ode li pojačaće Mančester Junajted bez sumnje. Do njegovog dolaska, klub je dobro stajao i na tabeli i što se igre tiče, sve se srušilo nakon što se Penaldo pojavio i naravano odlučio da on "postavi stvari kako treba". Nakon što je unio pravi razdor u svlačionici, igrači su se podijelili, igra se raspala i na kraju je ceh platio Solskjer. Iza svega, baš kao i ranije, stoje "novi" vlasnici Junajteda, američki multimilioneri koje interesuje samo zarada - jer im se novac uložen u transfer Ronalda iz Juventsa višestruko isplatio od reklama i prodaje raznih artikala sa njegovim imenom.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi