Ronaldo: Kajem se što sam rekao 2002. godine da Inter otjera Hectora Cupera ili odlazim

Inter i dalje u njegovom srcu

Ronaldo: Kajem se što sam rekao 2002. godine da Inter otjera Hectora Cupera ili odlazim

E. Čaušević

Brazilski napadač Ronaldo sigurno je jedan od najboljih fudbalera svih vremena jer je svojim igrama naprosto sve ostavljao bez teksta.

Ronaldo bi sigurno napravio još uspješniju karijeru, ali su ga teške povrede koljena spriječile u tome. To se pogotovo odnosi na period dok je nosio dres Intera jer je tada Ronaldo bio na vrhuncu svoje forme. Ipak, povreda koljena je došla u najgorem trenutku, te je Ronaldo po pola godine znao izbivati s terena.

Na ljeto 2002. godine sve je iznenadio odlukom da napusti Inter i tada je potpisao za Real Madrid, a istog ljeta vodio je Brazil do titule na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji. Ronaldo se u Realu vratio u staru formu i pokazao da u njemu ima još magije dok su se u Interu kajali što su ga prodali.

No, kajanje je bilo i sa strane Ronalda koji je to sada javno odlučio priznati. Brazilac je poručio da će Inter uvijek biti u njegovom srcu, te da mu je itekako žao što je na poprilično ružan način napustio Meazzu.

"Kajem se što sam 2002. godine zvao Massima Morattija na razgovor i tada mu rekao da treba otpustiti Hectora Cupera ili ću ja napustiti Inter. To nisam trebao tražiti od njega i ponašati se kao razmažena zvijezda. Moratti mi je rekao da će Cuper ostati jer dobro radi svoj posao što mi se tada nije svidjelo. Otišao sam u Real gdje sam igrao poprilično dobro, ali žal za Interom je ostala", rekao je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Brazilac je nakon nekoliko godina u Real Madridu odlučio potpisati za Milan što je dodatno naljutilo navijače Intera.

"Oba kluba su u mom srcu i uvijek će tako biti. Bio sam veoma sretan u Milanu. Naučio sam dosta toga i radi se zaista o velikom klubu. Navijači su me dočekali odlično i nije mi žao što sam igrao za Rossonere", dodao je legendarni Brazilac.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije