Ronaldo: Kao dijete sam sanjao da jednog dana zaigram za Juventus

Portugalac spreman za novu sezonu

Ronaldo: Kao dijete sam sanjao da jednog dana zaigram za Juventus

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo prije nekoliko sedmica iznenadio je fudbalski svijet odlukom da nakon devet godina napusti Real Madrid i potpiše za Juventus.

Ronaldova odluka da dođe u Juve je iznenadila čak i navijače ovog kluba, ali je poručio da je dobro razmislio, te da se raduje igrama u dresu Stare dame. U velikom intervjuu za Juventus TV jedan od najboljih igrača svijeta izjavio je da mu je uvijek bio san da jednog dana zaigra u klubu poput Juventusa, te da je to ispunio.

"Prije svega ovo je zaista odličan klub. Još kao dijete sam pratio Juve i sanjao da jednog dana budem tu i eto sada se to ostvarilo. Igrat ću za fantastičan klub koji je sigurno jedan od najvećih na svijetu i sretan sam zbog toga. Nemam neki trenutak koji je bio prelomni za odluku da dođem ovdje. Tokom proteklih sezona igrao sam nekoliko puta protiv Juventusa i jednostavno sam stekao dojam da me vole ovdje. Ovo je najveći klub u Italiji i jedan od najvećih u svijetu i to je za mene bila lagana odluka.", rekao je Ronaldo, te se dotakao trenutka kada su mu aplaudirali navijači Juventusa nakon što je škaricama savladao Buffona.

"To je bio nevjerovatan trenutak. Na to pomislim svaki dan jer mi se to nikada nije desilo u karijeri. U Ligi prvaka protiv Juventusa i to u četvrtfinalu kad postigneš gol da ti cijeli stadion aplaudira je nešto što se ne može opisati. U početku sam se iznenadio, ali nakon toga sam još više zavolio navijače Juventusa. Neću reći da sam zbog toga došao u Juve, ali sigurno da je pomoglo kada sam donosio odluku".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Hvala svim navijačima na podršci koju dobijam. Prioritet mi je da dam svoj maksimum i budem profesionalac do kraja. Moj posao je da učinim ovaj tim još boljim i pokušat ću uživati u Juventusu što više mogu. O prvom golu ne mislim i siguran sam da će doći prirodnim putem. Spreman sam i želim u što boljoj formi da dočekam sezonu".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti