Ronaldo izabrao najboljih 11 u historiji, odmah je pokrenuta velika rasprava

Izbor legende

Ronaldo izabrao najboljih 11 u historiji, odmah je pokrenuta velika rasprava

Edmir Škorić
Teme:

Legendarni Brazilac Ronaldo, jedan od najboljih igrača svih vremena, sada je sastavio idealnih 11 po njegovom izboru.

Ronaldo je po mnogima bio jedan od najboljih igrača na svijetu, no povrede su spriječile da legendarni napadač napravi puno više u karijeri.

Svojevremeno je igrao za PSV, Barcelonu, Inter, Real Madrid, Milan... Imao je priliku i da gleda mnoge velike igrače, ali i da igra s njima ili protiv njih.

Za golmana je izabrao Buffona, protiv kojeg je često igrao u Seriji A. Na desnog beka postavio je Cafua, svog nekadašnjeg saigrača, a lijevo drugog Brazilca, Roberta Carlosa. Najbolji stoperski par po Ronaldu su Franc Beckenbauer i Paolo Maldini.

Ispred je u formaciji 4-2-3-1 postavio još jednog legendarnog Brazilca Zica, zatim Diega Maradonu, ispred Messija, Ronaldinha, Pelea i isturenog u napadu postavio sam sebe.

Oglasi

Ronaldovih najboljih 11: Buffon - Cafu, Beckenbauer, Maldini,  R. Carlos - Zico, Maradona - Messi, Ronaldinho, Pele - Ronaldo.

Očekivano, nakon objave Ronaldovog izbora na portalima i društvenim mrežama se počela voditi velika rasprava među ljubiteljima fudbala.

Naravno, nisu svi složni s Ronaldom, a navijači Real Madrida smatraju da je morao naći mjesto za Cristiana Ronalda. Nedostaje tu naravno još velikih igrača, ali jednostavno nema mjesta za sve u 11 najboljih svih vremena.

Prije nekoliko dana Ronaldo je po treći put stao na "ludi kamen". Brazilac je za izabranicu odabrao 14 godina mlađu atraktivnu manekenku Celinu Locks.

Ronaldo i Celine su zaruke objavili u januaru kada je legendarni Brazilac zaprosio na Karibima. Zajedno su već sedam godina, a Celine je treća supruga Ronalda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prethodno je ovaj nogometni as bio sa Milenom Domngues i Danielllom Cicarelli. Ronaldo je prilikom slavlja mogao zaboraviti i na probleme koje ima sa svojim klubovima. Kako je poznato, on je vlasnik španskog Valladolida, te brazilskog Cruzeira.

Oba puta su u lošoj formi u posljednje vrijeme, a navijači oba kluba su protestovali nezadovoljni upravljanjem kluba i potezima koje radi rukovodstvo, te se samim time na udaru našao i Ronaldo.

Top Komentari

user1676560946
OBJEKTIVNO NAJBOLJI 11 IKADA, BRAVO PRAVI RONALDO NA IZBORU.
0 1
vence
Ovoj ekipi s ovakvom formacijom bi city petardu uvalio s pola snage
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti