Ronaldo naljutio Italijane: Volio bih igrati samo za reprezentaciju i mečeve Lige prvaka

Seria A mu izgleda nije bitna

Ronaldo naljutio Italijane: Volio bih igrati samo za reprezentaciju i mečeve Lige prvaka

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo nije nastupio protekog vikenda u meču 9. kola italijanske Serije A između Leccea i Juventusa.

Juventus je na gostovanju protiv Leccea osvojio samo bod odigravši 1:1, a Maurizio Sarri je odlučio odmoriti Cristiana Ronalda za ovaj meč što je sigurno bio veliki udarac za Staru damu što se jasno vidjelo na terenu.

Sarri je poručio da je Ronaldu ponekad odmor je on ima 34 godine, te želi biti spreman za neke velike utakmice. To nije naišlo baš na dobre komentare italijanske javnost, a ulje na vatru dolio je i sam Ronaldo izjavom za France Football.

Ronaldo je izjavio da bi volio u nastavku karijere igrati samo važne utakmice, a to se odnosi na mečeve u reprezentaciji Portugala, te za Juventus u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da se ja pitam igrao bih samo važne utakmice. To su mečevi za nacionalni tim i u Ligi prvaka. To su mečevi gdje je ulog dosta veći, a i pritisak je ogroman na vama", rekao je Ronaldo, te odlučio malo smiriti strasti s obzirom da u Seriji A žestoko kritikuju takvo mišljenje.

"Morate biti profesionalac i svakog dana biti na nivou. Čast je igrati za ovaj klub koji vas na kraju krajeva plaća za to. Drugim stvarima ne treba dati značaj, a posebno nekim komentarima na moj račun".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi