Ronaldo neće igrati za reprezentaciju do 2019. godine

Ponovo zatražio poštedu

Ronaldo neće igrati za reprezentaciju do 2019. godine

Petostruki osvajač Zlatne lopte Cristiano Ronaldo ponovo je zatražio od selektora Portugala da ga izostavi sa spiska reprezentativaca.

Nakon što je propustio duele Lige nacije u septembru, Ronaldo je od selektora Fernanda Santosa ponovo zatražio da ga poštedi reprezentativnih obaveza.

To znači da Portugalca neće biti na susretima protiv Poljske, Italije i Škotske koje će Portugal igrati u ovom i sljedećem mjesecu.

Podsjetimo, Portugalci će prvo igratio protiv Poljske u Ligi nacija, pa protiv Škotske u prijateljskom susretu, a u narednom mjesecu će ponovo na teren protiv Poljaka i protiv Italije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Obzirom da Ronaldo neće igrati ni u jednom od ovih susreta, to znači da ga u reprezentativnom dresu nećemo gledati do 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi