Legendarni Ronaldo otkrio ime novog selektora Brazila!

Sve se već zna

Legendarni Ronaldo otkrio ime novog selektora Brazila!

E. Oštraković

Brazil, koji je inače bio prvi favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva, šokantno je eliminisan u četvrtfinalu od Hrvatske, te je tako njihov san za osvajanjem ovogodišnjeg Mundijala završen.

Odmah nakon uakmice, Tite je podnio ostavku na mjesto selektora Brazila na kojem je bio od juna 2016. godine.

Tako su Brazilci trenutno u potrazi za novim selektorom, a o svemu su novinari pitali i legendu ove zemlje, Ronalda.

On je otkrio da prema informacijama kojima on raspolaže Brazil već ima novog selektora, a to je trner Fluminensea, Fernando Diniz.

"Svi ćete biti iznenađeni. Informacije koje ja imam kažu da je novi selektor Brazila Fernando Diniz. Postojala su još neka imena u igri, ali ne želim da ih spominjem. Čekamo zvaničnu potvrdu saveza, ali možda je još rano za to. Fernando Diniz će biti velika atrakcija za nacionalni tim. Brazilac je,pod njegovim vodstom timovi igraju sjajno i pravi show", rekao je Ronaldo.

Diniz je svoju trenersku karijeru počeo 2009. godine, a tadaa je radio kao trener Votoraty-SP tima, te je sve išlo jako dobro.

Oglasi

Nakon toga vodio je Botafogo, GO Audax, Paranu, Oeste FC-SP, Guarani, Atletico Paranaense, Sao Paolo, Sanstos i Vasco da Gamu.

Navodno su Brazilci kontaktirali i Pepa Guardiolu, te mu ponudili mjesto selektora, ali je ovaj to glatko odbio.

"Guardiola je dobio ponudu, ali njega zanima samo projekat Manchester Cityja. Osjeća se sretno iako je veliki san Brazila. Zvali su ga prije tri godine, a sada ponovo, ali on čak nije dva puta razmislio", napisao je novinar Mundo Deportiva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Teško je vjerovati da legenda kao što je Ronaldo ima pogrešne informacije, te je skoro pa sigurno da će Diniz biti novi selektor Brazila, a da li je to isprava potez ostaje da vidimo.

Na kraju se čini da su sve nade Brazilci polagali u Guardiolu, ali nakon što ih je on odbio, morali su se zadovoljiti onime što imaju u svojoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije