Ronaldo proglašen za najkorisnijeg igrača Serie A, ali izbor za najboljeg veznjaka je sve iznenadio
Cristiano Ronaldo je ove sezone postigao 21 gol i upisao 11 asistencija u Serie A

Portugalac je nastavio tamo gdje je stao u Madridu

Ronaldo proglašen za najkorisnijeg igrača Serie A, ali izbor za najboljeg veznjaka je sve iznenadio

S. Pašalić

Cristiano Ronaldo je proglašen za najkorisnijeg igrača Serie A u sezoni 2018/2019.

Ovo je prvi put da se nagrada dodjeljivala i za igrače na određenim pozicijama (golman, vezni igrač, mladi igrač, itd.).

Juventus će danas dobiti nagradu Scudetto uoči domaće utakmice s Atalantom, a Cristiano će također primiti svoju nagradu uoči utakmice u kojoj će trener Massimiliano Allegri posljednji put zauzeti svoje mjesto na klupi Juventusa s obzirom da napušta Torino na kraju sezone.

Ronaldo je ove sezone u Serie A odigrao 30 utakmica za Juventus i postigao 21 gol i dodao 11 asistencija, te predvodio tim iz Torina do novog naslova prvaka.

Podaci koji su uzeti u obzir u odabiru igrača su se prikupljali na osnovu rezultata u ligi, Kupu Italije i Super kupu.

Ostali pojedinačni dobitnici nagrada su: Samir Handanović (golman, Inter), Kalidou Koulibaly (defanzivac Napoli), Sergej Milinković-Savić (veznjak, Lazio), Fabio Quagliarella (napadač, Sampdoria) i Nicolo Zaniolo (mladi talent, AS Roma).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Zoilomas
Hahaha Pjanke je vladar italije u sredini.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi