Ronaldo proradio, Sevilla doživjela pravu sramotu u Madridu
Real je očitao lekciju Andalužanima, Ronaldo zabio golova koliko i u preostalih 14 utakmica u La Ligi ove sezone. (Foto: EPA)

Real slavio s 5:0

Ronaldo proradio, Sevilla doživjela pravu sramotu u Madridu

E. Škorić

Nogometaši Real Madrida deklasirali su Sevillu sa 5:0 u jednom od derbija 15. kola španske La Lige.

Real Madrid se ove sezone često mučio u prvenstvenim susretima, ali danas je kraljevski tim bio izuzetno raspoložen i kao da je na Sevilli izbacio sav taj bijes, ne samo Real nego i Cristiano Ronaldo.

Portugalac je zabio dva gola u kompletnom dosadašnjem dijelu sezone, a danas je postigao nova dva gola i sa četiri gola je bar malo popravio očajan golgeterski učinak u La Ligi.

Sevilla se došla nadigravati na Santiago Bernabeu i to joj se odiblo o glavu. Počelo je golom Nacha već u trećoj minuti, Ronaldo je u 23. minuit povisio na 2:0.

Ronaldo je u 31. minuti s penala bio precizan za 3:0, a do kraja prvog dijela Kroos i Hakimi su dokrajčili goste iz Andaluzije. Sevilla je doživjela pravu sramotu, ali je u nastavku uspjela da sačuva mrežu i donekle se spasi još veće blamaže.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je s 31 bodom sada na diobi drugog mjesta s Valencijom, ali Barca (36) i Valencia imaju po utakmicu manje. Sevilla ostaje peta sa 28 bodova, a ovaj poraz joj je došao kao hladan tuš poslije tri vezane pobjede u La Ligi.

La Liga, 15. kolo:
Real - Sevilla 5:0 (Nacho 3, Ronaldo 23, 31 - penal, Kroos 38, Hakimi 42)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi