Nema dileme: Jedan od najboljih igrača svih vremena je najgori izvođač slobodnih udaraca
FOTO - EPA

Statistika sve govori

Nema dileme: Jedan od najboljih igrača svih vremena je najgori izvođač slobodnih udaraca

A. Beganović

Juventus je sinoć rezultatom 3:0 savladao Speziju pa je ostao u borbi za titulu.

Opravdali su izabranici Andrea Pirla ulogu favorita u duelu sa Spezijom i sa nova tri boda smanjili su zaostatak za vodećim Interom na sedam bodova.

Morata, Chiesa i Ronaldo su postigli golove, a italijanski mediji danas ponajviše pišu o slobodnim udarcima jednog od najboljih igrača svih vremena.

Imao je Ronaldo i sinoć priliku da iz slobodnjaka savlada protivničkog golmana, no nije uspio. Nekada je bio jedan od najboljih izvođača slobodnjaka, dok je danas čovjek koji najviše izvodi  "slobodnjake" sa najslabijim učinkom.

Portugalac je od dolaska u Juventus imao čak 67 pokušaja iz slobodnih udaraca. Od toga lopta je u živom zidu završila 44 puta, a samo jednom je pogodio mrežu protivničke ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dakle, od 67 pokušaja jednom je pogodio u dvije i pol godine. Bilo je sredinom prošle godine u utakmici 30. kola Serije protiv Torina u kojoj je Stara dama slavila 4:1.

Statistika za zaboraviti, no i pored toga sasvim sigurno će Ronaldo ponovo preuzimati odgvoornost i izvoditi slobodne udarce.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kenotala
Masina, sta bi bilo da ne ostaje 2h poslije treninga da vjezba izvodjenje istih...
6 1
Iziksaudvicu
Ne može isto sa 21 i 36 godina, bez obzira koliko trenira. A kad skoči 2 metra i glavom zabije svi šute o tome.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije